Arrogantie wordt bestraft!

0
419

Fortuna maakte tot 6 oktober één goal per wedstrijd. De minst scorende ploeg uit de Eredivisie.. Vooral dankzij Ié en Haps is dat nu heel anders. In mijn vorige column heb ik al gewaarschuwd voor onderschatting van de Limburgers. Gooiden tegen Porto alle Feyenoorders lijf en leden in de strijd, al binnen 2 minuten hadden Ié en Haps door misplaatst superioriteitsgevoel er voor gezorgd dat we achter de feiten aanliepen. Ze dachten allebei dat ze het in die verdedigende situatie wel op klasse zouden redden, maar hun klasse bleek minder dan de inzet van de Fortunezen.

En dan denk je dat die twee ervan geleerd hebben. Je kent het spreekwoord van die ezel en die steen wel. Nou, dat geldt niet voor onze twee “sterren”…. Na de gelukkige 1 – 1 gingen ze gezamenlijk weer in de fout! Dat daarna voor rust nog een derde goal viel, verbaasde al niet meer. Ja, we bleven met onze relatief kleine aanvallers hoge ballen voor de pot gooien, volkomen zinloos. Daarnaast speelden we in een Avondvierdaagse tempo.

Je denkt dan dat er na de rust een ander Feyenoord staat. Nee hoor, we staan allemaal te slapen, vanaf de aftrap lopen de Limburgers door naar de vierde goal. Kinderlijk passief verdedigen van onze jongens! Iedereen staat te kijken hoe Botteghin het oplost, nee dus!

Wat zal Jaap hebben staan schelden! Wellicht moet hij dat vaker op de training doen, om ze wakker te krijgen..

Deden we dan niets goed?? Nou, we waren erg goed in het ongevaarlijk heen en weer tikken van de bal, zonder enige dreiging voor keeper Koselev. En toen we eens snel en diep speelden leverde dat meteen de 4 – 2 op.

Speltechnisch viel op dat er weer systeemloos werd gespeeld. Tegen Porto viel dat in een soort titanengevecht niet zo op, maar dat we niet in staat zijn een potentiële degradatiekandidaat weg te spelen is veel betekenend. Vaste patronen zie je niet, het spel hangt van toeval aan elkaar. De spelers staan geïnteresseerd te kijken wat hun ploeggenoot met de bal gaat doen. En als er dan een actie volgt komt men pas in actie.

Meestal te laat….

Laat ik even de recente mededeling dat Feyenoord over vorig seizoen een tekort van 6 miljoen euro even niet meenemen in mijn verhaal. Iets minder dan de prijs voor onze “nieuwe Argentijnse ster”, die nog geen volledige wedstrijd heeft gespeeld. Ik ga ook niet vragen of Jan Arie nou echt slechter is dan Ié. Je hoort mij niet over de contracten met Johnson (met wie?) of Kelly, de één nooit, de ander bijna nooit gezien.

Laat ik het niet erger maken dan het is. Fortuna maakt in 8 wedstrijden 8 goals, daarna tegen onze club 4….  We spelen een heldenpot tegen een Europese topploeg, maar tegen de tweede ploeg van Limburg gaan we af. Trek zelf maar je conclusies!

Ik neem een weekje vrij!