Bel de Consumentenbond!

0
577

Net na afloop van de wedstrijd Dynamo – Feyenoord heb ik namens de 140 Rotterdamse fans die naar de wedstrijd waren afgereisd, de Consumentenbond gebeld. Kijk, als je een magnetron koopt en het ding is prut, heb je recht op je geld terug. Ga je in een restaurant een hapje eten en de maaltijd is niet weg te knagen, dan hoef je niet je dure geld op tafel te leggen. Als je tijd en geld opoffert om je club te gaan aan moedigen en die club levert een wanprestatie, dan heb je recht op schadevergoeding!

Nu kreeg ik bij de Consumentenbond een telefonisch antwoordapparaat: ik belde na kantoortijd. Dus heb ik ten einde raad Omroep Max gebeld, de Vakantieman. Maar omdat ik op de landkaart niet precies Tbilisi kon aanwijzen konden ze niets voor me doen, ik mocht alleen gratis met die 140 man naar een Bed and Breakfast.

Wat een waardeloze wedstrijd! Geertruida, Haps en Tapia waren matig, de rest kan zó worden uitgeleend aan FC Dordrecht! Vermeer bracht Jan Arie in de problemen, die stond te schutteren en hup, 1-0! Botteghin gaf geen leiding, vertraagde het tempo en koos voor risicoloze passjes, Burger heeft geen zelfvertrouwen, Narsingh mist elke vorm, Berghuis leek geen enkele zin te hebben, Kökcu liep doelloos rond, Larsson verstopte zijn talent.

Ik keek de wedstrijd in mijn favoriete kroeg gekeken, mijn partner had me duidelijk gemaakt dat een tripje Georgië uitgesloten was. Ik ben haar zelden zo dankbaar geweest.

Nu zei een van mijn voetbalvrienden, werkzaam in een garage, dat het ook moeilijk was je bij deze wedstrijdomstandigheden te motiveren. Ik heb hem gevraagd of hij een Renault Clio minder gemotiveerd repareerde dan een Range Rover…

Deze wedstrijd was een uitgelezen kans lekker ingespeeld te raken. De omstandigheden waren ideaal om Stams favoriete plan, hoog druk zetten en snel storen, uit te voeren.

Nou, druk zetten, niet gezien! Snel storen kwam niet voor. Wel wandeltempo, ver doorgevoerde individuele acties en veelvuldig balverlies.

Ik weet het, het belangrijkste is dat we een ronde verder zijn. En sterkere ploegen dan Sporting Andorra, FC San Marino en het gevaarlijke Efteling United kunnen we niet tegen komen. Maar het zal op korte termijn veel beter moeten, dat verdienen in ieder geval de fans die in Georgië aanwezig waren.

Hand in hand, kameraden