Ben je er klaar voor?

0
463

Hoewel de Oranje Leeuwinnen op het moment van schrijven nog lekker in het toernooi zitten, begint de mannen-competitie aan zijn voorbereiding. Dat vrouwentoernooi komt op  stoom, ik ben benieuwd of onze meiden de druk aankunnen.

Nu had ik me voorgenomen de wedstrijden niet al te veel kijkaandacht te geven, want de Tour legt ook al veel beslag op mijn kijkgedrag. Mijn vrouw wil wel eens wat anders op de buis dan sport!

Toch een drietal opmerkingen. In mijn vriendenkring gaat al de grap: “Makkelie –  Makkelie, ik zie, ik zie wat jij niet ziet..” als de VAR weer eens ingrijpt omdat de grote teen van de linkervoet van de keepster van een team bij een pingel over de doellijn staat.. Verder word ik wat allergisch van het verschijnsel dat een speelster die gewisseld is met het halve stadion een high five doet. Kleffe zooi!

En ook bij de vrouwen valt me op dat voorafgaand aan een wissel de verse speelster door de hulp van de assistent van de trainer op een blocnote allerlei zaken krijgt uitgelegd: “Je moet naar de vrouwen met hetzelfde kleur shirtje spelen! Pas op dat je de tegenstander, die met de andere kleur shirtjes niet de bal geeft! O ja, onze keepster heeft nog een ander kleur shirtje aan…” Wat een aanstellerig gedoe

Volgens de media heeft Feyenoord interesse in twee oud-eredivisiespelers, de bij Brighton op de bank zittende  Jahanbakhsh en Bram Nuytinck van Udinese. Je hoort mij niet zeggen dat het slechte spelers zijn, maar of ze de huidige selectie naar een hoger niveau tillen? Hebben we die kwaliteit niet in de ingestroomde jeugd? Dat was toch onze toekomst

Kwade tongen beweren dat deze twee spelers uit de management-stal van Rob Jansen op zoek mochten naar een nieuwe club. En de warme relatie tussen Jansen en Feyenoord is bekend. Contract Toornsta en Nicolai Jørgensen verlengd: makelaar Jansen. Marsman gehaald, makelaar Jansen. Leroy Fers komst schijnt al in orde te zijn. Makelaar? U raadt het al…

Ook gaat het bericht dat onze club warme belangstelling zou hebben voor de Az-er Mats Seuntjes. Net als zijn “grote broer” Ralf, komend seizoen “Superboer”, geen slechte speler, maar ook hier speelt de vraag of deze voetballer beter is dan spelers op zijn positie in de huidige selectie.

Eerst maar eens kijken wat er tegen het altijd lastige SDC Putten in het veld komt! Daarna ietjes lastiger tegen Panathinaikos, vervolgens de  mijns inziens niet zo lastige Fransen van Angers. En dan tegen Southampton lijkt het echte werk te beginnen!

Ik ben er dan zeker klaar voor, maar ons elftal ook?