De stilte voor de storm?

0
486

Voetbal is “hot”, dus iedereen heeft er een mening over! Niet alleen in Voetbal Inside is alle aandacht voor de actualiteit, elke krant en zichzelf respecterende journalist bemoeit zich met de toekomst van Matthijs de Ligt of de kunstgrasmat van Sparta.

Ook Harry Vermeegen, van wie we de laatste maanden weinig gehoord hadden, mengde zich weer eens in de discussie rond de belangrijkste bijzaak in het leven: Feyenoord… Nu vond ik Harry in zijn periode met Henk Spaan nog wel te pruimen, maar na de breuk met de Amsterdammer betrapte ik hem minder vaak op een zinnige inbreng.

Tot mijn verbazing was ik het afgelopen week helemaal met hem eens. Harry verbaasde zich over het feit dat uit de catacomben van De Kuip niets, helemaal niets, maar dan ook niets vernomen werd.

Nu heeft Feyenoord bekend gemaakt dat de voorbereiding op 24 juni begint. Dat is vrij binnenkort. Als ik Jaap Stam was zou ik langzamerhand toch wel willen weten met welke spelers ik in de aanloop van de competitie van start ga. Onze technisch directeur heeft naar aanleiding van de wel of niet terugkomst van de aan RKC uitgeleende Emil Hansson nu niet bepaald het achterste van zijn tong laten zien.

“We hebben voor elke speler een plan,” zo meldde Troost. Of dat nu zo’n geruststellende mededeling is? Welke ideeën zijn er met Tapia? Is het vertrek van veelbelovende jeugdspelers ook onderdeel van een individueel plan? Was er zo’n plan bij Gustafson, bij Bilal? We weten dat enkele spelers tijdelijk (?) naar FC Dordrecht gaan maar verder?

Uit Zeist komt ook eens een goed bericht: betaalde clubs worden verplicht deel te nemen aan een competitie voor de oudste jeugdgroep. Dit om jongere spelers al vroeg aan tegenstanders van niveau te laten wennen. Dat lijkt me een uitstekende zaak, voor de Feyenoord-talenten een verbetering!

Ik heb vanuit de media begrepen dat de nieuwe competitie in het weekeinde van 2 augustus begint. Ik blijf dat een bezopen datum vinden! Het grootste deel van Nederland verlangt naar relaxen aan een Costa of zwerven door de bergen! We hebben de WK vrouwen net achter de rug, zijn nog in de sferen van de Tour en dan begint het voetbalgeweld al!

Natuurlijk moeten er allerlei Europese voorronden worden afgewerkt en is alles al volgepland met commercieel interessante aspecten, maar ik blijf het een belachelijk vroeg tijdstip vinden, alleen bepaald door Het Grote Geld!

Voorlopig leven we in een stille periode, we wachten maar af wat Troost te voren tovert. Maar zorgelijk blijft het!