De waarheid van vandaag….

0
514

“Al gaat de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel..” In mijn lagere schooltijd, long time ago, leerden we spreekwoorden en gezegdes.

Natuurlijk legde de meester, een steeds schaarser wordende mens-soort, uit wat de betekenis was: soms leek het dat iets zeker zo was, maar na enige tijd bleek dat toch niet zo te zijn. Het was “Fake news,” zou Trump zeggen.

Nu is de periode tussen wat “waar” lijkt en wat “waar” blijkt veel korter. Sommigen menen daarin een rol te spelen: oud-korporaal Beukering heeft ontdekt dat de MH17 is neergehaald door Oekraïne… Waarop de man dat baseert is volkomen onbekend….

Maar als je zo met de werkelijkheid, de waarheid kunt omgaan, dan is dat nu tijd voor de nieuwste nieuwsfeiten: Manon Melis, de coördinator vrouwenvoetbal van Feyenoord, neemt de functie van Technisch Hoofddirecteur van Feyenoord op zich. Melis heeft 127 interlands op haar naam staan, 7 minder dan Sneijder en 3 minder dan Van der Sar. Dus 123 (honderddrieëntwintig!) meer dan technisch directeur ad interim Sjaak Troost…

En na de ingeslapen Rotterdamse situatie van de afgelopen weken merken we meteen daadkracht! De eerste inbreng van Melis is de benadering van Vivianne Miedema, na Melis de meest productieve spits bij de Oranje-leeuwinnen. Manon Melis heeft Miedema een zesjarig contract aangeboden voor Feyenoord 1, en Vivianne heeft toegezegd. Er zal op medisch gebied nog het een en ander moeten gebeuren om aan de FIFA-regels te voldoen, maar KNVB-bobo Van Praag is enthousiast: “Ik vind het geweldig!” Wat precies is niet duidelijk geworden, maar dat doet er niet toe…

Een tweede actuele gebeurtenis is het bezoek dat Ajax-trainer Heitinga persoonlijk heeft gebracht aan alle Rotterdamse betrokkenen van de gestopte match van de Onder 19-teams. Hij heeft nadrukkelijk kenbaar gemaakt dat hij een grote vergissing heeft gemaakt rond de recente wedstrijd. Edwin van der Sar deelde mee dat zijn slappe verklaring totaal onvoldoende was, het speet hem erg dat dit zo gelopen was…

Natuurlijk! De laatste drie alinea’s zijn grote onzin.  Los van de genoemde aantallen interlands en Miedema’s sympathie voor onze club blijven we onrustig wachten op enige positieve activiteiten van de Feyenoord-staf. Men neemt zelfs niet de moeite de verhalen van de NRC, toch alles behalve een sensatiekrant, te weerleggen. Ja, men laat een relatief onbeschreven jeugdtrainer aan het woord, maar inhoudelijk ingaan op de knelpunten doet men niet.

Even laakbaar is de houding van de directie van 020. Het onzinnige plan van Heitinga is vooraf goedgekeurd, de inhoudsloze reactie achteraf is haast nog pijnlijker! En dan het feit dat de bedenker geen commentaar kon geven “omdat hij in het buitenland zat”… Communiceert men bij AJAX nog met postduiven?

In ons betaalde voetbal spreken we van “BVO’, betaald voetbal organisaties. Een plaatselijke frietkraam wordt nog professioneler gerund dan veel voetbalclubs. Recent onderzoek toonde aan dat met name in de KeukenKastjesKompetitie veel clubs op omvallen staan.

Als we zien hoe het bij “de grote clubs” er aan toe gaat verwondert me dat niets.