Deze zege is voor Carlo!

0
447

Zelfs als betrokken voetbalfan word je geconfronteerd met het échte leven en besef je dat voetbal een bijzaak in het leven is. Het overlijden van Carlo de Leeuw, veel te jong, wierp en schaduw over het bekerduel tegen Heerenveen.

Het spandoek van de meegereisde fans was een prachtig eerbetoon aan Carlo. De wijze waarop de spelers de 0 – 1 beleefden bezorgde me een brok in mijn keel. Klasse!

Los van de emotie van de dood van Carlo was het een boeiend gevecht, een typische bekerkraker. Ik geef toe dat ik niet objectief ben, maar eigenlijk hadden we er best een paar meer kunnen maken. Een écht scherpe Nicolai had niet alleen veel energie in zijn spel gegooid, maar had er zeker één ingeprikt. Daarnaast waren beide keepers uitstekend op dreef, dat moet ook gemeld worden!

Een van mijn voetbalvrienden, neutraler in zijn oordeel dan ik, meldde dat hij vond dat Dick Advocaat langzamerhand een standbeeld verdiende. Laten we maar beginnen met hem voor nog een jaar als trainer binnen te halen, dan kan hij uitbouwen wat hij heeft opgestart.

De verdediging overtuigde, aan Ié was niet te merken dat hij een tijd afwezig was geweest. Malacia laat zien dat Koeman langzamerhand verplicht wordt hem toe te voegen aan zijn selectie, Senesi was weer degelijk. Het middenveld knokte prima en de voorhoede bleef dreigend. Kortom: een boeiend voetbalgevecht, zelfs mijn Friese schoonfamilie was enthousiast…

Na de verrassende prestatie van NAC tegen AZ dus weer een heerlijk bekeravondje, een reclame voor voetbal! Nu staat de clash tegen volksclub NAC tussen ons en de finale. Op papier zou de pot tegen de eerste divisieclub geen probleem mogen zijn, maar de club uit Breda heeft de FC Gloeilamp en nu AZ kansloos gelaten, dus alsjeblieft geen onderschatting!

Ik heb het onderwerp BeNeLiga al eens aan de orde gesteld. Tot mijn verbazing lijkt de meerderheid van de fans vóór te zijn. Ik kijk persoonlijk liever naar Feyenoord tegen Heerenveen of Groningen dan naar een wedstrijd tegen Charleloi of Zulte Waregem. Volgens het bureau dat de mogelijkheden onderzoekt zou de combi-liga veel meer geld moeten opleveren. Hoe die extra financiering bereikt wordt, blijft nog volkomen duister.

Of het nog tegen te houden is? Moeilijk, vrees ik!

Nu op naar Zwolle, naar PEC, kunstgras in een stadion met een commerciële naam. De “verkoop” van de stadionnaam schijn lucratief te zijn. Ik ben blij dat Heerenveen vasthoudt aan “het Abe Lenstrastadion”!