Dicky for President!

0
330

Terwijl men zich in de Verenigde Staten langzamerhand heel erg begint op te winden over de gang van zaken rond de huidige president en de aanloop naar de komende verkiezingen, speelt zich in Eindhoven een vergelijkbaar proces af.

Heeft Van Bommel telefoontjes gepleegd met Bergwijn om hem richting Engeland te praten? Heeft hij of zijn schoonvader de bevriende spelersmakelaar Raiola ingeschakeld om via Ihattaren en Dumfries de onrust bij de FC Gloeilamp te vergroten? Hebben Gerbrands en De Jong de macht tussen hun vingers laten wegglippen?

Een beetje Netflix-regisseur zou er een spetterende serie van kunnen maken! Van der Vaart speelt advocaat voor het Van Bommelkamp, Arno Vermeulen verdedigt de algemeen directeur Gerbrands. En ik sluit niet uit dat er een tweede en derde seizoen volgen kan.

Ik geef het toe, ik heb wat leedvermaak. Mijn bekenden uit de regio Eindhoven hebben mij bij de eerste wedstrijden van dit seizoen uitgelachen: wat een kelder-elftal! Nu, na 21 wedstrijden, is het mijn beurt schamper te lachen over de prestaties van de Eindhovense club.

De fans van 020 hadden in de startfase veel commentaar over het gebrek aan fitte spelers bij Feyenoord. Slechte conditietrainers in Rotterdam, was hun conclusie. Nu die Amsterdammers bijna een heel elftal in de lappenmand hebben, zou dat liggen aan het zware programma….

Nu komen we net uit de winterstop, waarin die Amsterdammers zich lieten verwennen in een dictatoriaal regime. Daarna zijn er maar een paar potjes gespeeld, dus die zware belasting is grote onzin!

Maar goed, laten we ons niet te veel bezighouden met andere teams en blij zijn met de imponerende reeks die de ploeg onder Dicks leiding heeft ingezet. Je kunt je de vraag stellen wat de situatie zou zijn geweest als niet Stam maar Advocaat vanaf de start de coach was geweest. Het antwoord op die vraag zullen we nooit weten, laten we ons focussen op het behalen van Europees voetbal!

Komend weekeinde wacht de prestigestrijd tegen AZ, de runner-up in de Eredivisie. Een weerzien met Ron “Beton”, en een interessante krachtmeting van het gevaarlijke aanvalstrio Stengs, Indrissi en Boadu met de Feyenoorddefensie.

Voor onze nieuwe aanwinst Özyakup is het een weerzien met Alkmaar, laten we hopen dat de Zaandammer er met plezier gaat terugkijken!

Je krijgt als Feyenoordsupporter een beetje dubbel gevoel bij de komende wedstrijd: als we winnen van AZ heeft die ploeg drie verliespunten in de strijd met 020 en kunnen de Amsterdammers uitlopen. Als we de boot ingaan blijft de kans op een seizoenseinde zonder Amsterdamse kampioen aanwezig.

We wachten af…Ik laat het graag over aan de wijsheid en het vakmanschap van onze “President Dick”!