Donkere dagen voor Kerst…

0
352

Toch is het deze dagen erg donker en schemerig rond het Eindhovense centrum: de oorzaak ligt uiteraard in het feit dat de jongens van Dick Advocaat de FC Gloeilamp met een duidelijke 3 – 1 terug naar Brabant stuurden. En dat na een aantal wanprestaties die aan de clash in De Kuip vooraf gingen!

Het ligt niet op mijn bordje om de oorzaken van de afgang van de Philips-ploeg nauwkeurig te analyseren, dat doen ze daar zelf maar. Ik wil wel even kwijt dat technisch directeur De Jong nou niet briljant heeft ingekocht, dat trainer Van Bommel door Pereira veel op bank of tribune te laten zitten geen verstandige keuze maakt als hij het aantal geblesseerde spelers als excuus gebruikt!

Van Bommel  hield niet het vertrouwen van Gerbrands, hij overleefde net als die arme “Flappie” van Youp de kerstdagen niet. Ik ben benieuwd wie de taken daarover neemt: Sloetski? Stam? Stein?….

Even naar ons eigen ploegje. Echt briljant was de pot tegen de Brabanders niet, maar heel positief was de inzet en het geloof in eigen kunnen. Iedereen ging vol overtuiging de strijd aan, vaak zegt men dat je geluk kunt afdwingen! De Eindhovense beleidsmakers hebben de hele zomer geprobeerd Berghuis naar het zuiden te halen, Steven heeft ze zondag getoond dat ze in hun pogingen wel gelijk hadden! Een prima zaak dat de Feyenoordstaf hem binnenboord heeft gehouden.

De grijze vos Advocaat toont elke week weer dat hij het vak tot in details beheerst. Met alle respect voor Jaap Stam: Dick heeft de zaken weer heel goed op de rails gekregen, als hij zijn zin krijgt en er wordt gericht gezocht naar twee versterkingen in de winterstop, dan kunnen we nog leuke dingen gaan beleven.

Een speler van wie ik erg gecharmeerd ben is Brian Linssen van Vitesse. Ondanks zijn relatief geringe lengte een uitstekend kopper, snel en zeer doelgericht. Men weet in Arnhem dat hij van de zomer weg gaat. In de winterstop kunnen ze nog wat geld voor hem vangen, iets wat gezien de geldelijke situatie in het Gelredome van groot belang is. Zeker nu Nicolai nog tobt met zijn vorm is een extra aanvallende impuls niet overbodig!

Samba Sam blijft te wisselvallig, ik kies dat liever voor de Arnhemmer, die er nooit een geheim van heeft gemaakt graag naar De Kuip te komen.

We hebben nog twee wedstrijden in 2019. Als we beide matches positief afsluiten kunnen we ondanks de Europese uitschakeling nog enigszins tevreden op het jaar terugkijken.

Wat aan zorg resteert is de situatie rond het stadion: er gonzen te veel negatieve geruchten.

We focussen ons eerst maar op Cambuur, het bekertoernooi is te belangrijk om het er “maar even bij te doen”!