Een avond met twee gezichten…

0
425

Het was een bijzondere avond, de avond van de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Niet omdat we de Fortunezen al voor de derde keer dit seizoen ontmoetten, maar door de schaduw die over deze week en deze wedstrijd lag: het verlies van Carlo de Leeuw.

De hele selectie en de staf was de dag voor de wedstrijd aanwezig geweest bij het laatste afscheid van Carlo, een ingrijpende gebeurtenis die door de indrukwekkende herdenkingsmomenten vóór het begin van de match zichtbaar spelers en staf ontroerden.

Dat de “mindset”, zoals dat tegenwoordig genoemd wordt, niet op het spelletje voetbal was ingesteld is meer dan begrijpelijk. Voor iemand die niet van de situatie op de hoogte zou zijn was het spel van Feyenoord niet dat van een team dat aan een ijzersterke reeks bezig was. Onzeker, te gehaast, zonder duidelijk concept, zo was zeker in de eerste helft het spel van onze jongens het best te typeren.

De aanvallers werkten hard maar bleven zonder echte dreiging, het middenveld was ijverig maar tamelijk chaotisch, zelfs sterkhouder Toornstra leek de kluts regelmatig kwijt, mijn goede vriend Ié was erg gevaarlijk,  vooral voor zijn eigen defensie! Onzeker, slecht timend, een bron van onrust…

Het is dat de VAR voor wat leven in de brouwerij zorgde en voor wat stof tot napraten! Door “Zeist” ingepland vermaak als de wedstrijd te saai wordt? Je zou het haast zeggen!

Dankzij  Bozenik bleven de drie punten in De Kuip, dat is naast de emotionele minuten vóór aanvang wat van deze pot bij blijft.

Fijn dat Haps en Van Beek weer inzetbaar bleken! Maar opvallend dat we in de laatste tien minuten twee aanvallers, Larsson en Bozenik, wisselen voor twee verdedigers, om de overwinning uit het vuur te slepen.. En dat tegen de nummer 15 van de Eredivisie, in eigen huis! Geen teken van sterkte, een signaal omdat volgens Advocaat geen sterke aanvallers op de bank zitten….

Trouwens, die VAR, het blijft een punt van discussie! Bij ons verzinnen die mannen die in Zeist achter de beeldschermen zitten twee “pingels”. En bij AZ – PEC verwachtte ik twee keer dat de VAR de penaltybeslissing van de scheids zou herroepen, maar toen bleef het doodstil… Wellicht dat men na het geschutter bij Feyenoord – Fortuna de rest van het weekeinde de VAR maar deels had uitgezet, met het geklungel in Arnhem als dieptepunt.

De komende weken staan in het teken van de Brabantse clubs. We gaan eerst proberen de FC Gloeilamp achter ons te houden. De ploeg van Faber lijkt zich te herstellen, aan Dicks team de schone taak te laten zien dat wij beter zijn!

Dan in De Kuip de match tegen cupfighter NAC. De mannen uit Breda hebben na een krappe overwinning op een amateurteam laten zien dat ze in de bekercompetitie voor niemand bang zijn: PSV en AZ gingen kansloos de mist in! Oppassen dus.

Voordat we naar Spangen gaan voor de derby krijgen we nog een Brabantse tegenstander, Willem II. De ploeg van Adri Koster is wat afgezakt, maar de Tilburgers staan nog keurig hoog in het linkerrijtje. Goed spelconcept, paar handige spelers.

Als we de Brabantse serie goed doorstaan, kan het nog een boeiend slot van dit seizoen opleveren.