Een begin met veel vuurwerk!

0
382

Wat een begin van de wedstrijd daar in Arnhem! Volop vuurwerk! En dat geknal leek een donderende voortzetting in de strijd van Geel-Zwart tegen Rood en Wit te krijgen.. Die Marsman leek binnen een kwartier voor een negatieve donderslag te zorgen, door Basoer een zet te geven die in een ijshockeywedstrijd niet zou hebben misstaan.

Gelukkig maakte hij zijn eigen fout weer goed door de penalty van Mataz te stoppen. Ik had toen het gevoel dat dit een goed voorteken was, de aanloop naar het binnen hengelen van drie punten.

Ik geef toe, ik ben niet écht objectief. Maar naar mijn gevoel hadden wij het meeste recht op de overwinning. We legden een aantal aardige aanvallen op de matige grasmat en met iets meer geluk was er minimaal één goal gevallen. Jørgensen kwam een paar keer wat scherpte te kort, Köchü aarzelde een enkele keer te lang, kansrijke schoten van Berghuis werden op het laatste moment geblokt. De fraaie vrije trap van Toornstra was enkele centimeters te hoog. Kortom: met een tikkie meer mazzel waren we met een lekker gevoel aan de Porto-trip begonnen.

Toch even een positief aspect: Nicolai lijkt op de weg terug. Hij kon het 90 minuten volhouden. Het viel wel op dat na het laatste fluitsignaal een viertal Feyenoorders op het veld ineen zakten. Laten we hopen dat het de teleurstelling over het gelijkspel was en niet een signaal van een matige fysieke gesteldheid, volgens sommige journalisten een van de oorzaken van de huidige teleurstellende achtste plaats op de ranglijst.

En een goede fitheid hebben we hard nodig, met de Portugezen donderdag en de FC Gloeilamp komend weekeinde.

Porto ging op bezoek bij Belenenses. De ploeg uit de Portugese havenstad kwam bij de laagstaande club uit Lissabon niet verder dan 1 – 1, zelfs in de zeven minuten durende blessuretijd in de tweede helft lukte het niet de winnende goal te maken, waardoor de achterstand op de andere club uit Lissabon,Benfica, weer iets groeide.

Het lage aantal tegengoals, zeven in veertien wedstrijden, geeft aan dat de Porto-defensie goed georganiseerd is.

Laten we de positieve aspecten van de wedstrijd in Arnhem meenemen: de Rotterdamse defensie stond goed, Marsman keepte los van zijn duwpartij goed. Daarnaast creëerden we een aantal redelijke kansen. Een goed resultaat in Portugal en een overwinning op de Gloeilampen zou er voor zorgen dat de wereld er weer feestelijk uitziet!

Laat de spelers maar voor vuurwerk zorgen, als Het Legioen dat doet kost het weer bakken boete-geld!