Een goed begin is het halve werk…Of: Één zwaluw maakt nog geen lente…??

0
404

“Een goed begin is het halve werk.” Mijn grootvader vatte bijna elke gebeurtenis in zijn leven samen in een spreekwoord of gezegde. Hij vond het nodeloos woordgebruik om lange verhalen te vertellen als je dat waar het om gaat  één zin kunt zeggen.

Nu zou hij na de wedstrijd tegen Heerenveen in twijfel hebben gestaan.

Natuurlijk zou hij blij zijn geweest met de drie punten in de eerste wedstrijd van 2020 zijn binnengehaald. Maar als ervaren voetbalkenner had hij zeker gememoreerd dat die Friezen bepaald niet werden weggespeeld. En dat de Feyenoord-defensie bij de tegengoal stond te verdedigen als het veteranenteam van FC Avondrood zou hem niet gerust hebben gemaakt voor de komende wedstrijden.

Nu ben ik wat meer optimist dan mijn opa. Het feit dat Nicolai weer twee keer het net vond en met een tikkie meer scherpte zelfs een hattrick had kunnen scoren is een goed teken. Daarnaast produceerde onze ploeg een paar flitsende aanvallen, waaruit de score best hoger had kunnen uitvallen!

Ik hoop dat Senesi niet te erg geblesseerd is, hij bereikte hinkend het eindsignaal. Door het herstel van Ié en Van Beek is er gelukkig een alternatief op die positie, dat scheelt!

Bijlow liet trouwens met enkele puike acties zien dat Feyenoords besluit Kenneth Vermeer zijn gewenste transfer te gunnen geen ondoordachte move was.

We zitten nog steeds te wachten op de door Advocaat gewenste versterkingen. Door de verkoop van Vermeer en de mogelijke verhuur van Jan Scharie aan Twente komt er in ieder geval financiële ruimte vrij. Maar gezien de “radiostilte” op dit front lijkt de clubkas nog te leeg voor kwalitatieve injecties.

Het herstel van Haps en Karsdorp is een goede zaak. De vleugelverdedigers van dienst, Geertruida en Malacia, doen het zeker niet slecht, maar ik vind Geertruida sterker als centrumverdediger. Karsdorp geeft op de rechtervleugel wat meer aanvallende dynamiek met zijn solo’s.

De mist rond de stadiondiscussie hangt nog steeds in Rotterdam-Zuid, ik heb niet het gevoel dat de nevelen rond onze voetbaltempel snel optrekken. Dat zal zeker samenhangen met de wazige situatie rond de vraag wie wat bepaalt bij onze club.

Gelukkig is het duidelijk wie rond het elftal alles bepaalt! Wat mij betreft mogen Advocaat en zijn assistenten nog een jaartje blijven, ze hebben het elftal prima op de rails gezet.

We hebben die Friese noordelingen met lege handen naar huis gestuurd, nu gaan we op weg naar het zuiden van het land, we moeten Fortuna in Sittard uit het bekertoernooi knikkeren.

Vitesse heeft zaterdag al voorgedaan hoe je de Limburgers met snelle aanvallen kunt oprollen. Gezien de vorm van Sinisterra en Larsson liggen er zeker kansen. We moeten de balvaardige Diemers in het oog houden, die man heeft een gave traptechniek en heeft uit standaardsituaties een hoog rendement.

Let eens op Ciss, een jonge spits die genoemd wordt als mogelijke aankoop van Arnesen!

Noord-Nederland hebben we verslagen, nu het échte zuiden nog!