Een nieuw klein stadion in Madurodam?

0
882

Je kunt niet zeggen dat er in deze Coronapauze niets over voetbal te melden valt. Zelfs als de bal hier in Nederland voor geen meter rolt blijft ons favoriete spelletje voor nieuws zorgen!

En dan bedoel ik niet de transfer van Sari van Veenendaal van Atletico Madrid naar het vrouwenteam van PSV. Ik geef toe, verrassend maar niet van heel grote importantie.

Wat belangrijker vond ik de recente ontwikkelingen rond Feyenoord. De Raad van Commissarissen is weer voltallig. Niet dat het elftal daar meteen beter van zou gaan voetballen, Maar het feit dat dit gebeurd is zonder dat binnen de club 50+- of DENKachtige ruzies zijn ontstaan zou een positief signaal kunnen zijn met betrekking tot de stabiliteit binnen de organisatie.

Een tweede nieuwtje was de aanstelling van Joris van Dijk als commercieel directeur. De benoeming van deze Hagenees gaf mijn voetbalvrienden aanleiding tot een serie grappen. Van Dijk was baas van Madurodam, dus kreeg ik al gauw vragen of het nieuwe stadion in Madurodam zou worden gebouwd. Men begreep nu ook het aantrekken van onze kleine vriend Kelly, die paste wel in die omgeving.

Er ontstonden wél zorgen over de 1.5 meter afstand in de Madurodam-Kuip. Zou dat wel haalbaar zijn?

Ik ben zo verstandig geweest niet op de provicaties in te gaan, we wachten met het vooraf beoordelen van de kwaliteiten van Van Dijk!

Het nieuws dat Linssen niet voor ons Feyenoord kiest was niet een echte verrassing. Door de huidige omstandigheden zullen ook de voetballers moeten inleveren en als de Vitessespeler in een buitenland veel meer kan verdienen kunnen we hem de afwijzing van het aanbod van Arnesen niet kwalijk nemen.

En dan hebben we nog het besluit van de rechtbank in de zaak, aangespannen door Cambuur en De Graafschap. Juridisch gesproken bleek het besluit van de KNVB correct te zijn, maar sportief gezien blijft het een uitermate rare situatie.

De UEFA blijkt een machteloze organisatie, men is niet in staat een eenduidig besluit te nemen: het ene land hervat de competitie, het andere land stopt zonder een kampioen of degradant, het derde land bepaalt de kampioen én de degradanten, het vierde land is nooit gestopt met de competitie 2019-2020. De plekken voor de Europese competies worden op diverse wijzen aangewezen. Kortom: een rommeltje!

In Nederland roept Rutte dat er zeker vóór 1 september niet gevoetbald wordt. Diverse clubs nemen contact op met minister Van Rijn, die toch nog mogelijkheden ziet. En dan roept de KNVB dat er pas in september op zijn vroegst gespeeld kan worden.

Kun jij het nog volgen?