Een nieuwe winter, een nieuw geluid…?

0
358

Mijn leraar Nederlands op de middelbare school hield de klas lang bezig met het gedicht van Gorter: ”Mei”. Het enige wat ik me ervan herinner is het fragment “Een nieuwe lente, een nieuw geluid”.

Die Gorter kon beter dichten dan onze Rotterdamse Jules Deelder, die fan van S-P-A-R-T-A. Dat wel! Maar Gorter was zó eigenwijs dat hij Lenin in Moskou ging uitleggen dat die Rus het Communisme niet goed begrepen had….

Met de komst van Arnesen en Smorenburg kun je zeggen dat Feyenoord ook een nieuw begin heeft gemaakt. En ik voel er weinig voor als “Gorter-2” naar Van Bodegom te gaan om te zeggen dat hij er niets van begrijpt. Hoewel sommigen in mijn kennissenkring die mening wél zijn toegedaan.

Laten we dit nieuwe span een faire kans geven. “Deense Frank” heeft bewezen dat hij de voetbalwereld goed kent. Het feit dat men bij Anderlecht van hem af wilde is geen specifieke veroordeling: ook grootheden als Van Gaal, Mourinho en Ronald Koeman zijn wel eens opzij geschoven.

Ik zit niet zo in de financiële wereld om Smorenburgs credits op waarde te schatten, maar misperen of schandalen heeft hij niet veroorzaakt. Absoluut niet.

Missen we alleen nog een capabele algemeen directeur. Als we er van uitgaan dat Robert Eenhoorn de waarheid spreekt, en dat doe ik, heeft Feyenoord hem nooit serieus benaderd. Misschien omdat een interne kandidaat dat belemmerde? Geen idee!

Een groot probleem blijft het tekort aan “vet op de ribben”, of om te voorkomen dat we in een stikstof-boerderij-discussie belanden, een tekort aan geld voor een sportieve injectie. Van Bodegom meldt dat we financieel gezond zijn, maar dat betekent niet dat we zoveel poen op de bank hebben dat we even lekker kunnen shoppen. Wat bij de huidige rentestand op zich al nuttig is, maar dat terzijde.

Veel hangt dus af van de creativiteit van het nieuwe duo. De aantrekkelijkheid van onze club hangt niet alleen af van de hoeveelheid euro’s die we in een contract kunnen stoppen, maar ook in het sportief perspectief!

Als Dickie om te beginnen er voor zorgt dat we met drie punten uit Groningen terugkomen, is dat al een fundamentje onder het nieuwe begin…

Vaker is door mensen die dicht bij de club staan gezegd dat er een frisse wind door de organisatie moet waaien. Ik ben benieuwd of er al sprake is van een fris briesje…


 [1]