Eerste uitvoering nieuw beleid!

0
452

Als Feyenoordsupporter heb je een druk leven, de laatste dagen! “Never a dull moment,” zei onze nieuwe aanwinst (??) Kelly deze week al! Hoewel ik bij het zien van onze helden tegen die Grieken moest denken aan het commentaar van Mart Smeets bij een recente Touretappe: de samenvatting was al meer dan genoeg….

Goed, nieuw beleid dus! Dat zat er al aan te komen: er was in het geheim een oefenwedstrijd tegen Karlsruhe gepland. Alleen was men vergeten tegen de Duitsers te zeggen dat het geheim was…

Dus via de Karlsruhe-website wist iedereen dat vóórdat we tegen het Franse Angers gaan sparren we een besloten match tegen de Duitse ploeg spelen. En dát is onderdeel van het nieuwe beleid, sterker nog: speerpunt van het nieuwe beleid!

Iedereen herinnert zich nog de sfeeractie van de supportersvereniging, prachtige fakkels, een kolkende Kuip én een torenhoge boete, een verbod voor de harde kern en het vooruitzicht op wedstrijden zonder publiek!

In de media hoor je regelmatig opmerkingen over de hoge kosten die voetbalwedstrijden met zich meebrengen: een enorme inzet van politiemensen, overlast in het verkeer, veiligheidsmaatregelen bij risicowedstrijden, inzet van tientallen stewards, vernielde treinwagons, inzet van schoonmaakploegen om stadion en omgeving na afloop weer op te ruimen.

Daarom is het nieuwe beleid van Feyenoord om alle wedstrijden voor de nieuwe competitie besloten te maken! Dat scheelt kapitalen! Praktisch alle genoemde kostenfactoren vervallen, geen lastige Feyenoordfans die sfeeracties willen, geen nare uit-supporters, geen zeikerige columnisten die weer wat te zeuren hebben! Je hoeft geen nieuw stadion te bouwen, je poetst en klust wat aan het huidige stadion, kortom: je houdt als club honderden miljoenen over!

Ik zal meteen het tweede aspect van het Nieuwe Beleid onthullen: Thierry Baudet wordt de nieuwe algemeen directeur. Op zonnige zondagmiddagen gaat hij in zijn blootje op de middenstip liggen. Als het daarvoor te koud is, spreekt hij de fans toe, zonder geluidsinstallatie. Dat maakt niet uit want wat hij zegt begrijpt toch niemand…

Dan komen we bij het derde aspect: de lezer vraagt zich af hoe het met de uitslagen en de stand gaat als alles rond Feyenoord besloten is. Theo Hiddema, de nieuwe tweede man, heeft met de KNVB afgesproken dat we elk jaar aan het eind van het seizoen derde worden….

Droomparken als shirtsponsor. Die firma zal zich wel afvragen waar ze ooit aan zijn begonnen. Dit is geen Droom meer, maar lijkt op een nachtmerrie.

Mijn voetbalvriend Martijn vindt me erg somber, zegt hij. Maar ik heb recentelijk van redelijk dichtbij de afgang en leegloop van NAC meegemaakt, en het scenario dat zich nu ontwikkelt lijkt daar heel veel op.

“Besloten wedstrijden”… we hebben behoefte aan daadkracht en duidelijkheid rond onze club! Hand in hand, kameraden! Geen woorden maar daden!