Eindelijk echt nieuws!

0
569

Zit ik me voor te bereiden op de oefenpot tegen de Grieken vanavond, komt er plotseling nieuws, écht nieuws uit Rotterdam!

Worden we al weken aan het lijntje gehouden met vage verhalen over de “nieuwe aanpak van Jaap”, de “intensieve training van Stam”, de vage klachten van Nicolai, de grote interesse van PSV in Berghuis, de opmerking van Stam dat Berghuis niet te koop is, het contract dat Fer gaat tekenen, de mededeling dat Fer een grote club in het buitenland heeft gekozen, Toornstra die het een eer vindt aanvoerder te  zijn, het bericht dat er buitenlandse belangstelling voor Jens is, samengevat onder de norm “De krant moet ook vol!”

Maar vandaag is het serieus! Jan de Jong stopt ermee! Nu had ik al heel lang het gevoel dat dit een mislukt huwelijk zou worden, dus ik kan geen verbazing veinzen. Evenmin kan ik zeggen dat ik het jammer vind. Uiteraard heeft De Jong zich voor 100% inzet en heeft hij gedaan wat hij nodig vond, maar de NOS leiden is iets totaal anders dan richting geven aan een voetbalclub.

Als reden wordt gegeven dat er verschil van mening was tussen de Raad van Commissarissen en de directie over het te voeren beleid. En dat verbaast mij! Beleid? Wanneer hebben we de afgelopen jaren iets van beleid kunnen zien? De succesvolle jeugdopleiding is onlangs op de schop genomen en de beleidsmakers van dat succes weggestuurd, de stadiondirectie heeft De Kuip verkwanseld aan een Amerikaanse bank, Jong Feyenoord is opgeheven, men rekent zich rijk aan “Feyenoord City”…

Op dit moment heb ik geen idee hoe de match tegen Panathinaikos gaat aflopen, dus dat resultaat neem ik niet mee in mijn opmerkingen. Dat zou, Co Adriaanse citerend, scorebordjournalistiek zijn.

Het enige positieve dat ik in de huidige chaotische situatie vlak voor de seizoenstart kan bedenken, is dat er reëel een nieuw beleid wordt vastgesteld. Of is het een soort NAC-scenario, waarbij na de technisch directeur de één na de ander wegloopt….

Mijn partner volgt de situatie zonder veel inlevingsvermogen. Ze wierp tijdens de laatste oefenwedstrijd een beeld op het beeldscherm. “Wat een lelijke tenues, jouw cluppie,” was haar commentaar. “Wat staat er op de shirts? Droomparken?” Ze schudde haar hoofd.

“Marco Borsato zong al: “Dromen zijn bedrog..” Ze keek me wat medelijdend aan.

Misschien dat na de wedstrijd tegen de Grieken mijn sombere gevoel wat weg is…