Geen woorden maar goals!

0
431

Wat zal Jaap Stam genoten hebben! En met hem iedereen die ons Rood en Wit een goed hart toedraagt! Feyenoord speelde op z’n “Jaap Stams”: vol energie met een voortdurende dadendrang!

Zo hoort een Europese avond te zijn! Een aansprekende tegenstander, een arbiter die liet voetballen, veel energie van beide kanten en aan het eind van 90 minuten een Rotterdamse zege.

Ik was even bang dat de Porto’s weer de hele wedstrijd amateur-toneel zouden spelen, bij elk balverlies ter aarde storten alsof ze door de bliksem getroffen werden, maar zo bar maakten ze het deze keer niet!

Een extra compliment voor staf en spelers! Al dat gedoe over wel of niet een nieuw stadion en de discussie over een vaag bestuursbeleid leidde niet af van de focus op de wedstrijd, prima!

Een specifieke uitblinker wil ik niet noemen, het was een uitstekende teamprestatie. Toch even: Karsdorp liet zien dat hij de stijgende lijn van afgelopen weken voortzet! Zoals hij zelf zijn doelpunt voorbereidde belooft veel voor de rest van het seizoen, wat een solo!

Het belooft een spannende poule te worden, zeker nu de Rangers zich in de slotminuut in Zwitserland lieten verrassen. Alle vier drie punten, dat belooft nog wat!

De volgende opgave staat wel snel voor de deur, de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Op papier geen al te zware opgave, de Limburgers hebben nog geen wedstrijd gewonnen, ze brachten het tot nu toe niet verder dan drie gelijke spelen, met een gemiddelde van één goal per wedstrijd.

Stam zal er voor moeten zorgen dat we de Fortunezen niet onderschatten. Nu zo’n enerverend duel als tegen Porto lijkt een wedstrijd tegen Fortuna een makkelijk klusje. Maar daar in het zuiden is men doordrongen van het feit dat er in de Eredivisie twee degradanten zijn, dus elk punt is er één. En trainers Ultee en onze oude bekende Hofland weten dat ons elftal veel energie heeft gebruikt in het fascinerend gevecht tegen Porto, dat biedt kansen….

Laten we hopen dat ons elftal nog voldoende kracht heeft. De eerstvolgende wedstrijd is veertien dagen later, dus even rust!