Griekse Grappen…..

0
782

Tja, wat kun je ervan zeggen… Op de verjaardag van trainer Stam kwamen we van een koude Griekse kermis thuis. Drie Griekse aanvallen, drie Griekse goals….  Minstens vijf redelijke Rotterdamse kansen, geen goals.

Beste aanvallers: Malacia en Botteghin…. Stel dat Botteghin inderdaad naar zijn vaderland gaat en PSV genoeg poen op tafel legt voor Berghuis, dan gaan we een zwaar seizoen tegemoet..

Met name de eerste helft was het spel niet om aan te gluren. Tempo veel te traag, onze kleine Ierse spelverdeler liep in de achterste lijn driftig heen en weer, de defensie bleek kwetsbaar en de aanvallen waren zó voorspelbaar dat zelfs Stevie Wonder zijn defensie had kunnen organiseren.

Slechte passes, geen scherpe aanvallen, geen aanvaller die een man passeerde, totaal onvermogen een verrassing te creëren. Balbezit genoeg, maar kansen ho maar!

In de tweede helft, toen Azarkan en Burger in de ploeg kwamen, ging het wat beter. Er kwam meer snelheid in de aanval en eigenlijk verdiende de ploeg een doelpunt.

Hoe nu verder? De ploeg ontbreekt snelheid in de aanval, het middenveld mist creativiteit, Vente was onzichtbaar, Hansons rendement was net zo hoog als de rente op mijn spaarrekening, Berghuis trekt steeds naar binnen. De grootste kansjes ontstonden bij standaardsituaties met Botteghin, pas na de wissels bracht de jeugdige inbreng wat meer elan. Laat die jonge jongens vlieguren maken, Jaap!

De Raad van Commissarissen heeft een aardige klus. Als eerste moet er met spoed een capabele algemeen directeur komen. Of kandidaten als Robert Eenhoorn nu staan te trappelen om deze enorme klus aan te pakken is nog niet zo waarschijnlijk. Daarnaast is er dringend behoefte aan een onmiddellijk inzetbare spits en een dito verdediger. En niet te vergeten: er ligt nog een Stadion-probleem!

Tenslotte hangt het UEFA-plan voor drie Top-leagues als een donkere schaduw boven onze toekomst. Zoals al eerder gemeld: dat kan de doodssteek voor een interessante Eredivisie betekenen. Goede resultaten in de Europaleague zouden onze positie versterken. Maar of dit haalbaar is?

Nou, die Griekse “maaltijd” viel niet goed, ik bereid me voor op een Frans festijn in het Stadion Sport Nieuws van volgende week!