Hand in hand, vooral in deze tijd!

0
377

Het zijn bizarre dagen! Het nieuws wordt gevuld door zorgwekkende berichten uit de hele wereld, het land lijkt stil te staan. De aandacht van een ieder gaat uit naar alles wat rond de dreigende besmetting speelt en al het andere verdwijnt volkomen terecht naar de achtergrond.

Beschouwingen over de vraag of Feyenoord alsnog kampioenskandidaat is, of Memphis op tijd fit is, hoe het met het nieuwe stadion zal gaan, alles is van secundair belang. Nederland kruipt dicht bij elkaar, met uitzondering van enkele malloten die de overheid ervan beschuldigen duizenden mensen te laten sterven met hun beleid.

Toch kun je niet de hele dag je geest belasten met de stortvloed van feiten, halve waarheden, opinies en theorieën die over je worden uitgestort. Vandaar dat ik toch even de afleiding zocht van onze favoriete club.

Ik las een interview met Frank Arnesen. De Deen vertelde op welke wijze hij poogt de samenstelling van ons eerste elftal te versterken. Ik moet zeggen dat het een heldere visie was: gericht nationaal en internationaal zoeken naar spelers die Feyenoord I beter maken en daarnaast het focus nog meer richten op het vastleggen en laten doorstromen van de jonge talenten.

Wat de samenstelling van de selectie betreft: een aantal contracten loopt aan het eind van het seizoen af. Wanneer dat eind in de kalender zal vallen is ongewis, maar zeker is dat de verbintenis van Jan Arie van der Heijden, Leroy Der, Eric Botteghin en Elber Evora, de derde keeper afloopt. Gezien het feit dal Leroy zelfs de selectie van Koeman heeft gehaald, een bewijs van zijn niveau, zal Arnesen hem wel willen houden.

Jan Arie had al te kennen gegeven dat hij geen zin heeft in nog zo’n seizoen, begrijpelijk. Datzelfde geldt voor Renato Tapia. De middenvelder heeft m.i. weinig kans op een basisplaats en gezien het feit dat hij gezien de lange duur van zijn verblijf in Nederland nu als “voetbal-European” geldt en een lager salarisplafond heeft zal hij zeker elders onderdak vinden. Persoonlijk zou ik Botteghin graag nog minimaal één seizoen in De Kuip zien, niet alleen om zijn ervaring maar zeker ook om zijn dreiging bij aanvallende standaardsituaties!

Wat betreft doelman Evora: ik vermoed dat ook hij elders onderdak zal moeten vinden.Dat hebben we nog drie “huurlingen”: Ié, Karsdorp en Özyakup.

Alle drie bij hun “eigen” club duur betaalde spelers, het is dus allereerst de vraag of Feyenoord in staat is die salarissen op te hoesten. En daarnaast komt het feit dat het geen “goedkope” spelers zijn om aan te trekken: onze Zaanse Turk zal een miljoen of drie, vier kosten, Karsdorp is wellicht nog duurder, men heeft veel geld voor hem betaald destijds. Edgar Ié zit in dezelfde categorie. En veel geld is er niet in Rotterdam!

Normaal gesproken kunnen we ervan uitgaan dat Steven Berghuis naar het buitenland gaat. Daar moet dus een goede aanvaller voor terugkomen. Arnesen schijnt gecharmeerd te zijn van Dennis Man, maar de Roemeen is bepaald niet goedkoop, men fluistert dat de 21 jarige aanvaller zo’n 15 miljoen moet kosten.

Je zou Senesi en Köckü voor veel geld kunnen verkopen, maar twee sterkmakers verkopen om er één terug te halen klinkt niet logisch!

Goed, even wat overpeinzingen buiten de ernst van alle dag! Alle lezers sterkte en laten we hopen dat we het spoedig weer alleen kunnen hebben over de bijzaak: het wel en wee van Feyenoord!