Hans en Hans toevoegen aan trainersstaf?

0
433

Mooi herfstweertje, droog, ondergaande zon, je zou er haast romantisch van worden…

Maar voordat we na een koude middag met een goed glas bij de open haard konden gaan filosoferen moesten we nog even met de Grim-boys uit Waalwijk afrekenen. Uit “Wolluk”, zoals de RKC-fans zelf zeggen.

Nu leek de stand op de ranglijst vóór de wedstrijd aan te geven dat we een makkelijke middag zouden krijgen. Maar je hoorde op de tribunes toch het geluid dat het leven weinig zekerheden biedt, vooral wat de resultaten van onze favorieten betreft. Met name de eerste match na een Europese wedstrijd leverde dit seizoen geen succes: één gelijkspelletje en twee nederlagen. Dus gingen we er wat gespannen voor zitten…

En ja hoor, na een kwartier ging het al mis.  De rechterverdedigingsflank hield Open Huis, nadat we vooral opvielen door balverlies, een pass van een Feyenoordspeler naar een ploeggenoot bleek al erg moeilijk. Meestal ging de bal naar een tegenstander.

Ik kreeg het gevoel dat sommige Feyenoord spelers de verschillende tenues niet konden onderscheiden. De 0 – 2 was niet eens verrassend. Weer fantasieloos geklungel op het middenveld, geen enkele echte aanvalsopzet. Haps als enige gevaarlijke aanvaller..

En weer een defensief gat op rechts, na een verkeerde pass. Dat Nicolai voor het halve uur nog wat terugdeed leek veelbelovend. Maar zoals al zo vaak geconstateerd: de ene speler heeft geen idee wat de ander gaat doen, men staat geïnteresseerd te kijken.

Gelukkig maakte Samba Sam met een mislukte vrije trap vóór rust nog de gelijkmaker, gezien het veldoverwicht meer dan verdiend.

Je kunt niet zeggen dat er iemand met de pet naar gooide. Het tempo werd in de tweede helft goed hoog gehouden, we creëerden ook kansen zat. Het bleef bibberen, zeker toen doelpuntenmaker Senesi leek af te moeten haken.

Terugkijkend op een koude namiddag: een zuurverdiende overwinning op een mogelijke toekomstig degradant. Mogelijk een  paar vervelende blessures, een gefrustreerde Berghuis na het missen van opgelegde kansen. De ploeg is blijven knokken, een zeer matige eerste helft en een tweede helft vol vechtlust.

Er blijven zorgen over het veelvuldig balverlies door slechte passing. Daarnaast is de effectiviteit van de aanval erg matig. Ik stel voor Hans Anders als assistent aan te stellen om beter te leren kijken naar spelers met hetzelfde tenue. Dan nemen we Hans Kazan om de ballen erin te toveren…