Hebben we een garantiebewijs?

0
466

Als je een stofzuiger koopt en het ding doet niet wat je ervan mag verwachten kun je een beroep doen op garantie. Dat schijnt in de voetbalwereld niet mogelijk te zijn.. Dus moeten we het doen met de selectie die we hebben, want de transferperiode is gesloten. Je kunt alleen maar spelers aantrekken die ergens contractloos rondlopen. Nu moesten we na de slappe vertoning in Schotland maar van Jaap Stam geloven dat de ploeg nog aan Europees voetbal moest wennen. Ik meen me te herinneren dat we al Europese voorwedstrijden hadden gespeeld….

Nou, dan maar weer ons focussen op de competitie!

Helaas, daar blijken we ook aan te moeten wennen! Nu kun je met alle respect voor het team van Dick Lukkien niet zeggen dat FC Emmen een kanshebber op een toppositie is, integendeel.

In onze kringen wordt vaak de redenering gehanteerd dat we ons niet kunnen meten met de FC Gloeilamp en 020: hun financiële mogelijkheden zijn veel groter. Maar zo simpel kun je de zaak niet voorstellen: de begroting van FC Emmen is zo’n 8 miljoen, die van Feyenoord ruim 68 miljoen, vertelt VTBL.nl. Dan zouden de Drentse turfstekers geen probleem moeten vormen. De werkelijkheid bleek anders!

Er liep trouwens een aardig voetballertje daar in Drenthe in de spits, De Vos. Zou een goeie stand in voor Jørgensen geweest zijn. Laat hij nou uit de Feyenoord-jeugd komen.. Even een overzicht van onze aanwinsten: Kelly heeft sinds de eerste wedstrijden geen seconde meer gespeeld, Johnston komt in het stuk niet voor, Karsdorp heeft acclimatiseringsproblemen, Ié wordt in Emmen gewisseld, Senesi viel daar op door cruciale fouten en huidig basisspeler Tapia moest eigenlijk weg, Fer heeft zijn oude niveau nog niet.

Van een succesvolle transferperiode kunnen we niet spreken. Waar Het Legioen naar snakte, een goede invulling van de spitspositie, was geen sprake. Zeker, er loopt voldoende talent, maar zover als Ihattaren, Gakpo, Stengs of Boadu zijn ze nog niet. Het gemis van deelname aan de voetbalpyramide speelt daarbij zeker een rol. Misschien moet onze interim-technisch directeur eens uitzoeken of je net als bij de aanschaf van een nieuwe auto ook kunt “inruilen”. Ik heb wel wat suggesties van een aantal spelers uit de selectie die ik in ruil voor één goede spits zou willen afstaan..

Los van het voetbaltechnische aspect houdt de discussie over de vraag of er wel of niet een nieuw stadion moet komen velen bezig. Eerlijk is eerlijk, het meest recente ontwerp, Kuip Nieuwe Stijl, ziet er prachtig uit. Het blijft alleen de vraag of we ons financieel niet in een uiterst gevaarlijke situatie begeven. De SC Feyenoord speelt in dit thema een cruciale rol, binnenkort komt daar wellicht duidelijkheid over.

We gaan een 6 punten-week in: donderdag AZ op bezoek, dan zondag FC Twente. Ik ben benieuwd welke opstelling Stam in elkaar timmert.