Heimwee!

0
475

Het is een raar gevoel! Ach, wat werd er afgemopperd op Jan Arie, “Jan Scharie” zoals zijn koosnaam in goede tijden was. Hij kon opeens niets goeds meer doen….. En dan Sven van Beek, geblesseerd en daarnaast afgeschreven door vele kenners. Bleef over aanvoerder Eric Botteghin… Alle drie toch een aantal seizoenen vaste waarden in de Feyenoord-defensie. Ook hij werd aan de zijlijn gezet.

En wat kregen we terug? Ié, verkocht door Lille, met 020 in de Championsleaguepoule, verkocht aan Trabzonspor. Die hadden hem niet direct nodig dus moest hij verhuurd worden. Nu had hij volgens sommigen het bureau van Rob Jansen, die vriend van Sjaak Troost, technisch directeur van Feyenoord, als zaakwaarnemer…. Dus één en één is nog altijd twee!

Dan hebben we nog de tweede defensieve versterking. Volgens insider Jan Boskamp door geen enkele Feyenoordscout beoordeeld, geen idee waar die dure aankoop vandaan komt. Ach, een koopje, maar zeven miljoen Eurootjes en dan heb je ook wat! Misschien heeft Ié vroeger gehandbald, maar zijn voetbalcapaciteiten hebben we na een redelijk positief begin niet meer kunnen ontdekken.

Langzamerhand kunnen we constateren dat het beleid van onze club 0,0 is. We hebben een centrumspits die óf geblesseerd is óf niet op kunstgras kan spelen. Tot vorig jaar leken we goede vervanger te hebben, Dylan Vente. Maar die moest veel ervaring opdoen, dus werd hij uitgeleend aan degradatiekandidaat RKC. Daar krijgt hij bijna één keer per wedstrijd een kans. Of je daar wat van leert….?

We hebben ook een échte vleugelspits onder contract, Summerville.

Die hebben we om ervaring op te doen verhuurd aan ADO Den Haag, die zo nu en dan in het Haagse team mag meedoen. Daar doe je ervaring op!! Onze talentvolle verdediger Mars Knoester, in de pot tegen Heracles een van de beste van het veld, speelt niet meer bij ons.

Nu volg ik onze club al heel lang. Maar ik moet diep in mijn geheugen graven, zonder succes, om een pot te vinden waarin we twee goals achter elkaar door een pingel om de oren kregen.

Je kunt er veel woorden aan kwijt raken, maar de huidige situatie komt voort uit de tamelijk stuurloze wijze waarop onze club al wat jaren geleid wordt. Kijk de visie van betrokkenen bij ons Feyenoord maar na: Van Hanegem, Stafleu, Baan, Everse, Been, om maar een paar namen te noemen, hebben geen goed woord voor de wijze waarop de club geleid wordt.

Zou Frank Arnesen degene zijn die rust in de tent brengt? De Deen moet eerst de zaken rond zijn gedwongen ontslag in België nog regelen. En dat kan nog even duren.

Na de wedstrijd tegen 020 weten we of er iets van rust in De Kuip is teruggekeerd. Het Europese traject lijkt bijna ten einde..

Heimwee naar Jan Scharie, Sven en Eric? Tijd voor uithuilen en opnieuw beginnen?