Het weerbericht voor Porto….

0
442

Misschien vind je het een beetje rare kop boven deze column. Maar ik zal het even uitleggen. Als je de “deskundigen” op de tv, in de kranten en op websites volgde na de afgang tegen AZ, leek het alsof een seizoenlange depressie vol stormen, regenbuien en onweer op ons wacht. Code Oranje!

Maar na de duidelijke winstpartij tegen de “Spanjaarden” uit Enschede waren de “kenners” in de media opeens van menig veranderd: zo nu en dan een buitje, met perioden vol zonneschijn…..

Uit ervaring, iets wat elke Nederlander kan onderschrijven, weet ik dat het KNMI er heel vaak naast zit. Het weer blijft een natuurlijk fenomeen, voor een deel voorspelbaar, voor een groter deel verrassend.

Zo gaat het met de Trots van Rotterdam ook! Onvoorspelbaar…..

In het gewone leven zijn we meestal goed voorbereid op de nukken van het weer. Paraplu, regenjas of zonnebril, we weten waar we aan toe zijn!

Helaas is dat bij onze club niet het geval. Ik heb al vaker gewezen op de situatie dat  na de aankondiging van het vertrek van Gio er geen weloverwogen realistisch plan klaar lag. Het afscheid van Martin van Geel was zelfs voor een gepensioneerde KNMI-medewerker maanden vooraf voorspelbaar,  maar ook hier bleek geen scenario te zijn. De groeiende verschillen van inzicht tussen de RvC en de algemeen directeur leidde tot een vacuüm dat men niet wist op te vullen.

Samengevat: men kan van de leiding van Feyenoord niet bepaald zeggen dat men goed in staat is te anticiperen op voorspelbare komende omstandigheden. De Feyenoordtop sprak over aanzienlijke Amerikaanse investeringen, een voorspelling die tot nu toe op geen enkele wijze is waargemaakt.

De bestuurlijke zwakte van Feyenoord, recent onderstreept door de door de KNVB gedwongen aanstelling van een algemeen directeur en men niet verder kwam dan een tweede interim-benoeming, toont de besluiteloosheid. Natuurlijk moet je bij het aantrekken van dergelijke functionarissen niet over één nacht ijs gaan,  maar enige daadkracht mag worden verwacht: geen woorden maar daden, tenslotte!

Over het feit dat we één van de duurste aankopen in onze geschiedenis alleen een halve wedstrijd op Drents kunstgras hebben zien spelen, had ook nog niemand voorspeld.

Mijn advies: in plaats van Derksen, Gijp, Pi-air, Van der Vaart, laat de weerkundigen van Buienradar of KNMI voortaan de komende wedstrijden voorspellen!