Op 18 november 2016 werd bij Duncan een hele zeldzame vorm van kanker geconstateerd. Een jaar lang heeft hij gestreden om deze vreselijke ziekte te overwinnen. In september 2017 was het einde van de chemo’s in zicht en dachten wij allemaal dat Duncan beter zou worden. Wat waren zijn ouders Marcel en Brenda blij dat zij hun enige kind bij zich mochten houden. Begin oktober bleken er uitzaaiingen in zijn longen te zitten. Weer starten met een behandelplan. Enkele weken later bleek die rotziekte ook in zijn hoofd te zitten. Er was niets meer wat ze voor onze kanjer konden doen.

De resterende tijd werd ingevuld met wensen die Duncan nog had. De tijd die hij had was niet lang meer, want op 26 november overleed Duncan Thuis. Tijdens Duncan zijn laatste weken hebben wij hem gevraagd wat hij ervan zou vinden als wij een stichting voor hem op zouden richten. Hij vond dit een geweldig plan en hoopte dat deze nog opgericht kon worden voor zijn overlijden. Helaas is dit niet gelukt, maar Duncan heeft wel de naam bedacht. Stichting DunCIdunC (CIC) moest het gaan heten. Wij willen dat Duncan nooit vergeten wordt. (stichting-duncidunc)

Stichting Duncidunc is opgericht om aandacht te vragen en geld te werven voor CIC kanker. De opbrengst wordt gebruikt ter donatie aan organisaties die onderzoek doen naar het voorkomen en  genezen van deze vorm van kanker en naar doelen welke onderzoek doen naar kinderkanker in het algemeen. Ook helpen ze ouders in het vinden van de weg in de wirwar van regelgeving en rechten. Wilt u een bijdrage leveren aan de Stichting Duncidunc of heeft u vragen, dan kunt u deze richten aan info@stichting-duncidunc.nl

Het rekeningnummer van de stichting is: NL88RABO0326711252

Alvast bedankt voor uw donatie!

Duncan hield van voetbal en was vanaf de eerste dag van zijn geboorte lid van RKSV Divo (jongste lid) en kameraadje van Feyenoord. Hij genoot van zijn teamgenoten dia al vanaf de mini’s tot aan de JO13-1 bij elkaar waren. Hij is met zijn team drie keer kampioen geworden. Duncan ging regelmatig met papa mee naar thuiswedstrijden van Feyenoord in De kuip en mocht vorig jaar met de open dag op het veld staan en in januari mocht hij met Nicolai Jørgensen het veld op en hij heeft het kampioenschap mee mogen maken. De laatste wedstrijd die hij heeft gezien was samen met zijn vrienden de wedstrijd Feyenoord- VVV Venlo op 18-11-2017. Dit was een speciale dag omdat in de 12e minuut het overlijden van het zoontje van Brad Jones (Luca) werd herdacht met lichtjes en begeleid door een volle Kuip die gezamenlijk “You’ll never walk alone” zongen. Dit voelde ook alsof het voor Duncan en zijn ouders was. Acht dagen later is Duncan overleden.