Is er leven op Pluto? “Supporters willen beleidsmakers Feyenoord spreken!”

0
460

In deze weken discussieert de Rooms-Katholieke kerk over de vraag of er wel of niet gehuwde priesters mogen komen. Zo’n discussie is moeilijk maar kan tot iets leiden.

Het Brabantse Provinciehuis wordt omsingeld door boze boeren die nu door hebben dat ze al jaren lang speelbal van de laffe politici zijn geweest. Moeilijke discussie, maar kan gevoerd worden.

Gaan we 100 kilometer per uur rijden? Of blijft het 130? Spannende gesprekken!

Moet Groot-Brittannië nu wel of niet uit de Europese Unie? Kun je maanden over praten, maar zonder malloten als Johnson kom je daar wel uit….

Maar nu willen de supporters van onze club spreken met de beleidsmakers bij Feyenoord. Tja, dat wordt moeilijk! Zijn er zwembaden in de woestijn? Het Goede Doel zong al: “Is er leven op Pluto?” Op beide vragen is het antwoord “Nee!” Bij Feyenoord zijn geen beleidsmakers!

Stam werd aangesteld door Van Geel en De Jong, beiden weg. Wat overblijft zijn twee “interimmers”, Troost en Koevermans… Dat wordt 100% zeker een interim-trainer. Zou Dickie over te halen zijn? Moet J.P. het seizoen afmaken?

We plukken de wrange vruchten van een jarenlange ingeslapen toestand. Geen visie, geen geld, geen volwaardige aankopen. Het één hangt samen met het ander.

Het is een begrijpelijke ontwikkeling, hoe triest het ook is. Men hoopt op het bekende “schokeffect”, maar het vertrek van Stam is geen oplossing van het onderliggende probleem, een structurele verandering van de verlammende interne opbouw.

Over de sfeer en opbouw van de jeugdopleiding zijn het afgelopen seizoen al heel wat kritische noten gekraakt. Zonder merkbaar positief resultaat. Kenners van onze club, als  Boskamp, Stafleu, Been, Van Hanegem spreken hun zorg uit over de situatie waarin ons Rood en Wit zich bevindt.

Het grote probleem blijft de onduidelijkheid over wie of wat bepalend is in en rond De Kuip. Zolang de mist over het antwoord op deze vraag niet is opgetrokken is het volkomen onduidelijk wie de beleidsbepalers, of “interim-beleidsbepalers” zijn…

Henk Westbroek zong met zijn “Het Goede Doel”: “Is er leven op Pluto, kun je dansen op de maan?” Het antwoord is ontkennend. Kun je als supporters overleggen met de beleidsmakers bij Feyenoord?