Ja hoor, we staan weer in de krant!

0
317

Zo’n winterstop gaat je niet in de koude kleren zitten! Ten eerste mis je het toeleven naar de komende wedstrijd, de “afterparty” ontbreekt. Wat overblijft is je opwinden over de dommigheid van Edwin van der Sar over het trainingskamp in Qatar: “sport en politiek hebben niets met elkaar te maken”, terwijl Ajax-grootheid Salo Muller na een jarenlang gevecht financiële compensatie over het transport van Joodse medeburgers naar de concentratiekampen bij de NS heeft afgedwongen. Iets minder dom was de PSV-baas die achteraf toegaf dat de keuze van Qatar niet verstandig was.

Natuurlijk haalde ons Feyenoord ook het nieuws. Ik kon niet écht warmlopen van de potjes tegen de Duitse teams…. De tegengoals vielen wel heel makkelijk. Tsjonge, wat stond die Geertruida te slapen in de eerste minuut tegen Dortmund.

Tegengoals in de beginfase, het lijkt ons handelsmerk te worden! En dan weer knetterhard werken om de onnodige achterstand weer weg te werken…

En dan de transfergeruchten! Volgens de media hadden we oog op de superspits Cavani van PSG, een flitsende rechtsback uit Portugal, onze Russische vriend Smolov, natuurlijk kwam Guidetti weer voorbij, hadden we spits Bozenik bijna binnen, halen we Jones terug voor Vermeer die op weg is naar Amerika, was de Estse spits Sorga al bijna Feyenoorder, gaat Tapia wel – niet – wel weg, wordt Ayoub verhuurd of toch niet,wil Burger verhuurd worden, je zou er een hele editie van Stadion Sport Nieuws mee kunnen vullen.

Iets concreets is er niet te melden, behalve de uiterst mistige situatie rond het Feyenoord-bestuur. Kijk, op papier staat alles vast: Koevermans is algemeen directeur. Frank Arnesen is technisch directeur.

Maar dan wordt het waziger: Sjaak Troost zou terug gaan naar de Raad van Commissarissen. Maar daar lijken volgens de media bij de Vrienden van Feyenoord nog al wat bezwaren tegen te bestaan.

Daarnaast staat de volgens velen sterke man binnen de club, Toon van Bodegom, ook in de schijnwerpers. De NRC stelt in een uitvoerig artikel dat zijn positie niet onomstreden is. Daarnaast maakt de krant kritische opmerkingen over zijn handel en wandel.

Ik ben te weinig ingevoerd in dat wereldje om een eerlijk oordeel te geven. Maar dat dit voor onze club een negatieve uitstraling heeft mag helder zijn!

Nu was Van Bodegom de man die verhaalde over sterke Amerikaanse investeerders. Een onderwerp waar we al enige tijd niets hebben gehoord. Wordt daar iets meer duidelijk over als een mogelijke interne machtsstrijd is uitgevochten?

Ik heb al maanden geleden kenbaar gemaakt dat het volstrekt onduidelijk is wie het rond De Kuip voor het zeggen heeft. Zolang die situatie voortduurt mogen we hopen dat Dickie Advocaat en Frank Arnesen het schip drijvende houden. En als het een beetje kan ook de goede kant op laten varen!

Zaterdag de Friezen op bezoek. Hopelijk hebben we dan een positief resultaat, in elk opzicht!