Keessie Wonderboy, tjalalala….

0
493

Zo aan het eind van het het jaar word ik soms wat “terugkijkelijk”… Je kijkt terug op wat achter je ligt. De lezer begrijpt dat het hier gaat om voetbal-zaken, niet om persoonlijke herinneringen.

Nu heb ik warme herinneringen aan middagen in de Kuip met volle tribunes die gezamenlijk liederen zongen als: “He’s here, he’s there, he’s f*cking everywhere, Paultje Bosvelt, Paultje Bosvelt!”

Ik neem aan dat ik niet hoef uit te leggen over wie het ging! Al even populair was de zang over een andere middenvelder: “ Keessie Wonderboy, tjalalala!”. De oud-speler van NEC, NAC en ons Feyenoord is anderhalf jaar assistent van de bondscoach Ronald Koeman.

Maar sinds kort is hij werkloos, hij kon in die situatie zijn ei niet kwijt.

Al tijdens zijn Feyenoord-loopbaan zei men dat Kees het spelletje zag. Niemand was dan ook verbaasd dat hij na zijn voetballoopbaan op het trainerspad terecht kwam. Via zijn oude liefde VV Bennekom ging hij aan de slag bij FC Twente. Via die club belandde hij bij de Oranje-selecties: diverse jeugdteams profiteerden van zijn deskundigheid, met als hoogtepunt het Europees kampioenschap van Oranje onder 17 in 2018 in Engeland.

Koeman haalde Kees naar het “grote Oranje”, maar deze week liet Van Wonderen weten dat deze functie niet overeen kwam met zijn ambities…

Nu ben ik gewend 1 en 1 bij elkaar op te tellen, om te kijken of de uitkomst van die som inderdaad 2 is.

Laten we de zaken even op een rijtje zetten. Feyenoord heeft in Dick Advocaat een coach die voor één jaar de zaak op de rails houdt en daar waar kan de Feyenoord-trein beter laat sporen.

We hebben een nieuwe technisch directeur. Capabel, maar geen kenner van de club. We hebben een verse algemeen directeur die nu niet kan bogen op een overdaad aan goodwill bij de achterban.

Wat zou wijzer zijn dan het aantrekken van een intelligente oud-speler met vlieguren als trainer, meer dan voldoende intelligentie om het krachtenspel binnen onze club te kennen en te herkennen? En dan nog iemand die tijdens zijn spelerscarrière heel goed lag bij Het Legioen? Juist! Keessie Wonderboy!

Logisch! En daarom heb ik mijn twijfels. Het vermogen van onze beleidsmakers om tot de juiste beslissing te komen brengt mij niet tot vreugdevolle uitlatingen. Neem de never-ending story over het Nieuwe Stadion. Er is al zo veel geld in gestopt dat ik vrees dat we binnenkort te horen krijgen dat er geen weg terug meer is. Lees de verhalen over interne strijd rond de benoeming van de algemeen directeur en de terugkeer van Sjaak Troost in de RvC. Daarnaast rommelt het in en om de talentenopleiding. Men slaagt er maar matig in om de club op orde te krijgen.

Het feit dat Advocaat er behoorlijk in slaagt het schip op koers te houden voorkomt muiterij. De benoeming van Kees als toekomstig kapitein op het schip zou voor een stabielere koers zorgen.