KNMI: Code Groen!

0
388

De wedstrijddag van PEC Zwolle – Feyenoord kreeg van de weerdeskundigen  een waarschuwing mee: harde windstoten en veel neerslag. Code GEEL!

Voetbaltechnisch gezien dacht ik na een klein kwartiertje dat het voor onze jongens Code Rood was… 2 – 0 achter, door slap voetbal en een sterke wind. Het leek alsof alleen de spelers in rood en wit daar last van hadden, de Zwollenaren hadden er minder last van.

Na dat geklungel stak gelukkig een Rotterdamse storm op, opperweerman Steven Berghuis wist het lage drukgebied te veranderen in een ondanks de in bakken neervallende regen zonnige namiddag.

Ik kreeg zelfs ongevraagd van supporters van andere clubs positieve reacties! Men had respect voor de wilskracht van de ploeg van Dickie. Blijven jagen tot de laatste minuut, in de overtuiging dat de drie punten uit de IJsselstad mee terug gingen naar Rotterdam!

De komende weken zijn van groot belang voor Feyenoord. Komend weekeinde komen de Fortunezen uit Sittard op bezoek. Nu valt die competitieronde in het carnavalsweekeinde. Dat leverde vroeger een haast voorspelbare zege op, de Limburgers hadden al carnaval of vastelavond, zoals het in Limburg genoemd wordt, achter de rug en de wedstrijd was een hinderlijke onderbreking van het feest…

Tegenwoordig ligt dat ook voor Limburgse ploegen anders. Een groot deel van de selectie komt niet uit de regio, de meesten zijn nauwelijks bekend met het feest, dat voor veel zuiderlingen al op de 11e van de 11e begint.

Toch gaan we ervan uit dat we Fortuna weinig feestvreugde mee terug naar Sittard geven. De week daarop gaan we naar Eindhoven, ik vrees dat de FC Gloeilamp ook niet in de alcoholische feestvreugde vervallen is. De ploeg van Faber zal willen laten zien dat ze daar op de weg terug zijn, los van het feit dat het tussen de twee ploegen ook een echte prestigestrijd zal zijn.

Daarbij speelt natuurlijk ook het feit dat de verliezer in de strijd om de tweede plaats een behoorlijke knauw oploopt. En bij een gelijkspel is men in Alkmaar de lachende derde.

Misschien is de wedstrijd daarna, weer een tegenstander uit Zuid-Nederland, nog belangrijker. NAC is de laatste hindernis op de weg naar de bekerfinale. De club uit Breda presteert wisselvallig: gelijkspel tegen het povere TOP Oss, maar bekerwinst tegen PSV en AZ! Dus geen enkele reden om de tegenstander te onderschatten.

En dan de volgende Brabantse club: Willem II! Op dit moment ook een van de concurrenten op de ranglijst, dus ook hier kunnen we garen spinnen met een overwinning.

Verder filosoferen heeft nu weinig zin, bij de match tegen de bewoners van Het Kasteel in Spangen spelen Rotterdamse gevoelens altijd een rol.  De pot tegen 020 is nog ver weg, de Amsterdammers hebben nog veel te doen, met de Europese wedstrijden er tussen door.

We moeten nog even afwachten wanneer we de “stormwedstrijd” tegen AZ gaan inhalen, maar voorlopig richten we ons op Limburg en Brabant!