Maandagavond spannender dan donderdagavond?

0
458

Wat een knuffelfeest! En wat een eerste helft! Het had bij rust ook 5 – 0 kunnen zijn! En dan was de afknapper in de tweede helft heel wat minder geweest. Het is te simpel om te zeggen dat de wissels veel slechter waren, maar van Arkazan hebben we niets gezien, Toornstra liep ijverig iedereen in de weg en Nicolai was druk bezig buiten spel te lopen… Maar als het team in een arrogante 020-bui denkt dat alles in kannen en kruiken is, kun je als invaller daar weinig aan veranderen. Stof tot analyseren voor de technische staf!

Maar misschien moet ik de kop boven mijn column even toelichten. Ik mag ervan uitgaan dat iedereen weet dat we donderdag onze eerste confrontatie in de Europaleague hebben, met een bezoekje aan de Glasgow Rangers. Als tenminste die maffe Brexit Boris Johnston niet elke Europeaan van het continent de toegang ontzegd heeft….

Maar wat dan met “maandagavond”? Die avond is de ledenvergadering van Sportclub Feyenoord.

Een van de kernpunten is “Feyenoord-City”, het ambitieuze plan van  444 miljoen euro. De mensen achter dat plan hebben geen aandelenmeerderheid van de eigendomsrechten van de Kuip, 53% is in handen van de Sportclub. De fans van het City-plan hopen dat de Sportclub de aandelen wil verkopen, zodat men met dat vreselijk dure plan verder kan, de “Stichting Vrienden van Feyenoord” voelt niets voor dat plan, en heeft een bod van 15 miljoen euro gedaan op de aandelen, om”Feyenoord-City” te voorkomen.

We mogen verwachten dat op de vergadering van maandag de leden van de Sportclub een besluit nemen. Dat van dat besluit veel afhangt, mag duidelijk zijn! Oud-voorzitter Jorien van den Herik heeft zich vanaf de zijkant met de discussie bemoeid.  Als ik zijn mening moet samenvatten komt het erop neer dat het City-plan alleen acceptabel is als er een duidelijke financiële meerwaarde is voor versterking van het elftal. En daarover heeft hij zijn twijfels. Jammer dat hij niet even uit de VS overkomt, om ter plekke zijn visie uiteen te zetten!

De laatste aflevering van Voetbal Inside verraste me niet. Het gebruikelijke potje kankeren op Ten Hag werd onder leiding van Valentijn Driessen wordt saai. Het is niet aan mij om de coach van 020 te verdedigen, maar zelfs ik als hartstochtelijk Feyenoorder kan niet ontkennen dat hij vorig seizoen in de Championsleague uitstekend gepresteerd heeft.

Nu vangen René en Johan hun kapitaal salaris door quasi-humoristisch scherpe opmerkingen te maken, maar de intentie van De Telegraafjournalist ontgaat me helemaal. Is hij zo’n typje dat vroeger op school overbleef als er ploegen gekozen werden en dat nu  op deze manier compenseert..? Ik zag op Twitter dat ik niet de enige was die zich aan dit verschijnsel gestoord had. Maar of Valentijn tot bezinning komt? Wat zit er achter die hetze tegen Ten Hag?

Goed, laten we ons beperken tot ons cluppie. We hebben die Hagenezen met nul punten teruggestuurd, dan doen we maandagavond Sportclub-vergadering, donderdag de Rangers en dan naar Drente, FC Emmen! Drukke tijden! De kop van de week is er af! 3 – 2, het was even bibberen!