Na de Limburgse Vlaai nu Zwitserse kaasfondue?

0
392

Het was toch even spannend! Zouden het afscheid van Jaap Stam en de komst van Dick Advocaat, John de Wolf en Cor Pot voor een ommekeer kunnen zorgen? En dat nog wel op een kunstgrasveld…

Een super sprankelend spelletje was het niet in de natte “Koel”, zoals het stadionnetje in Venlo in de volksmond heet. Maar anders dan de afgelopen wedstrijden vaak het geval was kwamen we eigenlijk niet in de problemen.

Zelfs het wegvallen van Botteghin en het optreden van Ié zorgde niet voor onrust. En toen Jørgensen op het kunstgras liet zien dat hij zijn doelgerichtheid niet verloren had, leken we een rustige middag tegemoet te gaan. Anders dan andere matches kwamen we niet meer in de problemen.

We zijn als Feyenoord-supporters gewend niet onmiddellijk na een succes naast onze schoenen te gaan lopen, daarvoor zijn we te vaak teleurgesteld. Toch biedt de uitslag én de wijze waarop het resultaat werd behaald een positief gevoel.

Het is een duidelijke zaak dat de nieuwe technische staf het accent legt op een stevige verdediging. In de match tegen VVV stonden de linies dichter op elkaar, men hield het speelveld zeker de eerste helft klein.

Toch bespeurde ik in de tweede helft onzekerheid. De ploeg liet zich vaak terugdringen, zonder dat er echt grote risico’s ontstonden. Maar de aanvallende intenties leken in de rust in de kleedkamer achtergebleven. Een teken van onzekerheid?

De terugkeer van “Jan Scharie” bracht toch wel rust in de defensie. Toch een impliciet verwijt aan de Feyenoordleiding: koop je iemand van zeven miljoen, zet ook de nieuwe coach hem op de bank… Alsof we geld genoeg hebben!

Er gaat nog een vaag verhaal over het feit dat Jan Arie van der Heijden onder druk “van boven” gepasseerd werd door Stam, de nieuwe aankoop Ié zou moeten spelen. Waarschijnlijk zullen we nooit weten wat er precies gespeeld heeft. Jan Arie was trouwens erg correct in zijn mening over de vertrokken Jaap Stam petje af!

Deze week krijgen we de Zwitsers van Young Boys op bezoek. In Bern vond ik de ploeg nou niet super gevaarlijk. Een Feyenoord in normale doen zou zeker thuis geen probleem met deze tegenstander moeten hebben.

Er is maar één probleem: onze favorieten zijn dit seizoen nog niet in normale doen geweest.

Laten we hopen dat we na de smakelijke Limburgse vlaai nu een lekkere Zwitserse kaasfondue verorberen!