Nederland favoriet wereldkampioenschap Walking Football!

0
528

Ik moet toegeven, ik ben geen kenner van Walking Football, wandelvoetbal vertaald.  Maar mijn goede vriend Frits, sinds enige jaren genietend van zijn welverdiende pensioen, bleek vanuit de praktijk een kenner te zijn.

Na afloop van Wit-Rusland – Nederland legde hij het me uit: het is een spel dat vooral door 50+-ers wordt gespeeld, eigenlijk zijn de spelregels hetzelfde als bij gewoon voetbal. Alleen mag je niet rennen.

Nou, na de wedstrijden van Oranje tegen de Noord-Ieren en tegen de Wit-Russen ben ik ervan overtuigd dat het Nederlands elftal in deze tak van sport topfavoriet is!

Alleen moet Koeman die onsportieve Wijnaldum niet meer opstellen. Die vent blijft rennen en hard schieten! Laat hij een voorbeeld nemen aan Frenkie de Jong! Die wandelt 90 minuten over het veld, en als een echte postbode gaat hij de bal persoonlijk bij een medespeler brengen.

Helaas zijn de tegenstanders zo onsportief om hem de bal  vaak af te pakken. Maar gelukkig hebben we De Ligt en Veltman nog. Zij spelen zó sportief dat de tegenstander tot de laatste minuut leuk mee kan doen. En in het doel staat Cillissen. Letterlijk: in het doel. Hij komt nauwelijks een meter van de doellijn af, om de tegenstanders een faire kopkans te bieden…..

In ernst: gelukkig waren de tegenstanders van een matig niveau. Stel je voor dat we tegen Luxemburg of Liechtenstein hadden gemoeten! Ik moet er niet aan denken!

Laten we even de aandacht richten op Feyenoord. Het lijkt aan de oppervlakte erg rustig. Al enkele dagen geen grote krantenkoppen, maar er lopen toch wat zaken onder de oppervlakte. En zoals gebruikelijk geen commentaar vanuit de club, er moet nog een interim-perschef worden benoemd…

Volgens Britse kranten staat ons grote talent Köckcü in de belangstelling van Arsenal. Er wordt zelfs al een transfersom genoemd, een dikke twintig miljoen. Tja, we hebben de poen hard nodig, dus…

Ook in de Engelse kranten lees ik verhalen over een overstap van Dirk Kuyt naar een Engelse club, hij zou de assistent worden van onze oude vriend Henke Larsson. Ik denk dat Johan Derksen dat zou toejuichen, hij ziet Dirk als een onruststoker in De Kuip.

Nu we het toch over onze thuishaven hebben: 17 wedstrijden is Oranje ongeslagen in De Kuip. Laten we even teruggaan naar de match tegen Wit-Rusland: daar heeft men een relatief oud stadion gemoderniseerd tot een fraaie voetbaltempel, met behoud van oude, waardevolle elementen.

Een voorbeeld voor Feyenoord?