Niet om aan te zien!

0
347

Soms heb je als Feyenoordfan mazzel! Voor mij gold dat dinsdag tegen Fortuna dubbel. Door andere belangrijke zaken kon ik niet ingaan op de uitnodiging van een Limburgse vriend met hem in het Sittardse stadion de bekerwedstrijd te bekijken. Nu is her verloop van die pot bekend, na een half uur staken!

Dus een gelukkie dat ik niet naar het zuiden was afgezakt! Wat ik er op tv van meekreeg was niet om aan te zien. Uiteraard was de eerste oorzaak van die constatering de dikke witte nevel die steeds meer de macht in het stadionnetje overnam, die deken maakte het na rust onmogelijk het spel een beetje goed te volgen.

De tweede oorzaak was het zeer matige spel dat onze jongens vertoonden. Tegenover het  enthousiasme van de Limburgers, jagen en vroeg storen, zette de ploeg van Advocaat fantasieloos gepriegel in een te laag tempo. Van het flitsende aanvalsspel tegen Heerenveen was noppes meer over.

Onze 1 – 0 was dan ook een mazzelgoal. Soms dwing je door agressief aanvalsspel een situatie van een eigen doelpunt af, daar was in dit geval geen sprake van. Fortunees Ciss, genoemd als mogelijk Feyenoordaankoop, hielp ons al vast een handje.

In de periode na rust was er maar één ploeg die aanspraak maakte op de volgende ronde, wij waren dat niet! Dat Passlack de gelijkmaker scoorde was ook niet meer dan verdiend. De wijze waarop was wel onthutsend: drie Feyenoorders stonden geïnteresseerd te kijken hoe de Fortunaspeler de bal goed voor zijn voet legde. Niemand greep in.

Gezien de spelverhoudingen na de thee mogen we niet klagen over het feit dat de scheids -volkomen terecht- de wedstrijd stopte. Ik vrees dat we in de resterende tijd de Limburgse storm niet hadden kunnen weerstaan, ik kreeg herinneringen aan ons vorige bezoek, toen we met 4 – 2 de bietenbrug op gingen…

Nu heeft Dick de kans het team te “resetten”. Met de lastige uitwedstrijd tegen Heracles als “voorafje” voor het vervolg van die bekerwedstrijd….

Nu zijn mistige zaken momenteel kenmerkend voor Feyenoord. Er schijnt één nieuwe speler te zijn vastgelegd, wie is nog niet bekend. Volgens Advocaat gaat het niet om Ciss, een van de Fortunezen, het gerucht dat het een speler uit een buitenlandse competitie wordt is sterk. Lens lijkt ook afgevallen, Van Wolfswinkel is gezien zijn gezondheid op korte termijn geen optie. Over Linssen van Vitesse hoor je niets, de verwachting is ook dat interim-coach Schuring hem ook niet laat gaan.

Na de wedstrijden tegen Heerenveen en Fortuna pleit ik ook voor een omzetting op het middenveld. Leroy Fer doet zijn uiterste best maar is nog niet in oude doen, vaak balverlies en tempovertragend in de omschakeling. Ik vind het dan ook heel vreemd dat Burger verhuurd mag worden. Ik zou hem graag een kans geven op die positie!

De dikste nevel hangt nog steeds rond de bestuurssituatie. Wie vormen de RvC? Wie bepaalt het beleid? Hoe zit het met de macht van de Vrienden van Feyenoord? Wie het weet mag het zeggen….

Het leven gaat door, zaterdag naar Almelo. Volgens Herman Finkers is daar altijd wat te doen. Laten we hopen dat Botteghin en Senesi die sluwe Cyril Dessers een beetje in de gaten houden!