Nieuwe wedstrijdopzet Europaleague?

0
369

De avond in Glasgow was memorabel. Niet omdat het voetbal van de Rangers en Feyenoord van hoog niveau was, integendeel. Geen van de twee ploegen konden laten zien dat ze een plaats op dit niveau waard zijn. Wat diepe indruk maakte was de wijze waarop Fernando Riksen werd herdacht. De vertegenwoordiging van onze club had vooraf bij het herdenkingsteken van Riksen al hun respect getoond. Grote klasse!

Terug naar het voetbal. Ik heb begrepen dat het Feyenoordbestuur aan de UEFA gaat voorstellen om vanavond vandaag alleen de tweede helft te spelen…. Tsjonge, wat een geklungel! Balverlies, traag tempo, onzekerheid, er viel van Rotterdamse kant weinig te genieten. Er sprak in geen enkele fase van de wedstrijd vertrouwen uit in de aanpak van ons elftal.

Het leek wel alsof de ploeg niet begreep dat we niet meer in de knock out-fase zaten, men leek zeker in de eerste helft te denken dat een kleine nederlaag in Schotland zou kunnen worden weggepoetst door een zege in De Kuip. Maar helaas, in de poulefase telt alleen winnen of verliezen.

In de eerste helft kwam weer sterk naar voren dat we een fysiek sterke centrumspits ontberen. Iemand die niet alleen bij ballen vanaf de flanken gevaarlijk is, maar ook iemand die de bal kan vasthouden, zodat de middenvelders kunnen aansluiten. Sinistera is absoluut niet zo’n speler, Narsingh ook niet. En het experiment van Berghuis in de spits heeft Stam al ook achter zich gelaten.

Ik kan nog steeds niet geloven dat er op de transfermarkt geen adequate vervanger voor de nog niet fitte Jørgensen te vinden was. Zoals al een keer opgemerkt, Wilfried Bony loopt vrij rond, de oud-Vitessespits heeft bewezen op die positie uitstekend uit de voeten te kunnen en gezien de situatie moest hij zeker -zelfs voor Feyenoord- te betalen zijn.

Toch: met iets meer mazzel hadden we in de tweede helft de bal nog een keer tegen de touwen kunnen jagen. Maar aan de andere kant: een beetje “killer” had die Schotse penalty natuurlijk ook benut!

Nu op naar Drenthe. Een ander Rood en Wit. Emmen: Een sympathiek ploegje, een positieve trainer en een hartstochtelijk publiek. Ik gun ze van harte dat ze ook dit seizoen de Eredivisie overleven, maar ik wil wél de drie punten tussen de hunebedden wegsleuren. Een positief gevoel na de Schotse kater, en dat zonder whiskey, is iets dat we voor de komende weken nodig hebben.