Nog steeds ongeslagen!

0
447

Ja! Drie wedstrijden onderweg in de Eredivisie 2018 – 2019 en we hebben nog geen wedstrijd verloren! Wat een verschil met vorig seizoen! We verloren de eerste wedstrijd kansloos met 2 – 0 bij promovendus De Graafschap, dat aan het eind van het seizoen degradeerde.. En nu nog geen nederlaag geleden, zelfs in de ‘zware’ Europese competitie niet!

Een van mijn voetbalvrienden vroeg me hoe het zou eindigen als we alle wedstrijden voor de competitie gelijk zouden spelen. Nou, vrij simpel: 34 punten. Afgelopen seizoen had Fortuna Sittard dat aantal punten, als ik me goed herinner. Ze werden 15e. En dit seizoen degraderen de nummers 17 en 18 rechtstreeks, nummer 16 speelt nacompetitie.

Als de KNVB dit niet verandert is dit een rustgevend gevoel, hoewel je met “Zeist” nooit zeker weet of ze daar niets veranderen…. Maar even serieus nu. Eerlijk gezegd mochten we blij zijn dat de ploeg van John van de Brom slechts één punt meenam uit De Kuip. Met iets meer koelbloedigheid in de voorste lijn van de Utrechtenaren had het heel anders kunnen aflopen.

Ik heb het al eerder opgemerkt, het strategisch concept van Stam, hoog druk zetten en de tegenstander vast te zetten op eigen helft, is aardig als je er de spelers voor hebt. Maar de goal van FC Utrecht liet zien dat dit systeem niet in ingeslepen in ons team. Het ontzettend knullig balverlies van een falende Larsson leidde een tegenaanval in vanaf de Utrechtse helft waarbij de totale Feyenoord-verdediging uitblonk in besluiteloosheid en traagheid.

Recent is de verdediging versterkt met Johnston en Ié. Of dat niet alleen een versterking in aantal verdedigers is maar ook in kwaliteit valt nog af te wachten, veel goede ‘reviews’ vind ik niet.

Nog even terug naar de wedstrijd tegen Utrecht: In de rust verving Stam Larsson en Van der Heijden, maar er kwam  ook een aantal anderen in aanmerking voor een plaatsje op de bank.

Het feit de onze eerste linie bestond uit 4 vleugelaanvallers geeft al een belangrijk probleem aan. Bij afwezigheid van Jørgensen en Vente kiest de technische staf voor deze variant en niet voor het inbrengen van spits Bannis. Spaart men hem voor de match in de voorronde van de Europaleague? Ik neem aan dat dit ook geldt voor het ontbreken van Kökcü. Een feit dat verder opviel was de indruk dat de Utrechtenaren aan het eind van de match fitter leken dan onze jongens. Trainen we te hard?

Wat de opstelling betreft nog één opmerking. Laat ik duidelijk  maken dat ik niets tegen Ieren heb, integendeel. Maar het aantrekken én opstellen van die brave Liam Kelly begrijp ik niet. We hebben Kökcü, Burger, Fer, Wehrmann én Toornstra voor die plaats! Waarom dan deze aankoop? Toch niet op grond van bewezen prestaties in het verleden.

Goed, donderdag nieuwe kansen. Laten we hopen op een even geestdriftig Feyenoord als tegen Dynamo Tblisi.

Tot dan!