Tientallen jaren geleden had de grote cabaretier Wim Sonneveld met zijn alter ego “Willem Parel” een razend populair liedje “Poen, poen, poen, poen…”. Een deel van het refrein luidde:”Je hoort vaak zeggen dat geluk niet zo te koop is, maar geld doet wonderen en vooral als het een hoop is…”

Sinds de vijftiger jaren van de vorige eeuw is er weinig veranderd: ook in de sport draait het maar om één ding!

Deze week speelde het Nederlands elftal om de Nations League. Leuk om hem te winnen! Levert het een plaats als groepshoofd op bij de eerstvolgende Europese Kampioensstrijd? Nee… Ben je definitief geplaatst voor de komende WK? Ook niet! Los van de mogelijk gestegen  marktwaarde van de individuele spelers, voor zo ver nog mogelijk, pakt de KNVB bij winst zes miljoen euro… Dat geld wordt helaas niet ingezet om een aantal kunstgrasvelden in Eredivisie of KeukenKastjesKompetitie te vervangen in échte grasvelden…

Een tweede poenerig fenomeen deze week  was het FIFA-congres. Voorzitter Infantino werd herkozen. Natuurlijk geen verrassing, hij was de enige kandidaat. En volgens bobo Van Praag, je weet wel, de man die de finale in Bakoe geweldig vond, een heel goede. Infantino zorgt voor uitbreiding van het aantal deelnemende landen, bijeenkomsten en evenementen. Dat daarmee voor de landelijke voetbalbazen het aantal leuke “uitjes” ook toeneemt maakt Infantino erg populair!

Wat verder deze week de aandacht trok was de overstap van jeugdspeler Steven van der Sloot naar 020. Feyenoord schreeuwde moord en brand. En dat terwijl één dag later werd bekend gemaakt dat onze club weer een jeugdspeler van NAC lokte: de dertienjarige Levi Roeland ruilde het geel zwart om voor het rood en wit. Uit Breda kwamen echter geen klaagzangen…

Nog even terug naar de Nations League en de inbreng van ons cluppie in Oranje. Bij het WK van 2014 had Van Gaal 23 spelers geselecteerd, waarvan 11 met een Feyenoord-achtergrond: Vlaar, Janmaat, Martens Indi, De Vrij, Kongolo, De Guzman, Clasie, Fer, Wijnaldum, Kuyt en Van Persie. Vilhena en Boetius zaten ook nog in de voorselectie. Samengevat: de helft had Rood en Wit in de genen…… De samenstelling van de huidige selectie geeft een heel ander beeld, ook bij Jong Oranje.

Er lijkt toch ergens wat misgegaan……

Roda JC lijkt verkocht aan De la Vega, een Mexicaanse zakenman die nog wat rechtszaken heeft lopen over een overname van het Spaanse Real Murcia. Misschien moeten wij alvast de naam van dat nieuwe prachtige stadion (ja,ja..) verkopen. De “ Malboro-Arena” bij voorbeeld. Je mag alleen in het stadion niet meer roken, dus maken we van de oude Kuip één grote asbak. Als het maar veel poen oplevert!