Rechtszaak tegen VI?

0
521

Michel, een van de vrienden met wie ik regelmatig een stevige discussie heb over voetbal, waarbij het er stevig aan toe gaat maar waarbij een vredestichtend biertje voor een goede afronding zorgt, is nu des duivels op Iwan van Duren, gerespecteerd journalist bij de VI,  Voetbal International.

Wat is het geval? Van Duren merkte in een analyse op dat Feyenoord geleid werd als een amateurclub: elke vorming van leiding of sturing ontbreekt…..

En daar ontstaat het probleem! Michel zit in het bestuur van een van de betere amateurclubs in mijn regio. Regelmatig houdt hij me op de hoogte van de stand van zaken en de toekomstplannen die hij en zijn medebestuurders ontwikkelen. Eerlijk gezegd: ik neem mijn petje af voor de manier waarop een club met 700 leden, pensianado-teams, seniorenelftallen, vrouwen- en meisjesteams en jong grut een bloeiend bestaan heeft gecreëerd.

Laat die  Van Duren zelf eens een paar weken meelopen met zo’n bestuur!

Als hij wil uitdrukken dat het bestuurstechnisch bij Feyenoord een chaos is, spreek ik hem niet tegen! Maar dat is niet iets van vandaag. Ik heb al diverse keren gewezen dat onze talenten, waar we het volgens de leiding van moeten hebben, door het niet meedoen aan de voetbalpyramide een enorm stuk in hun ontwikkeling hebben gemist. En insiders weten dat we door technisch-organisatorisch geklungel met de Onder 19 het kampioenschap hebben gemist.

Het gedoe rond Tapia is al meerdere malen aan de orde geweest. Sjaak Troost wilde hem zo snel mogelijk de deur uit hebben, gelukkig laat Stam hem de mogelijkheid te laten

zien dat hij in dit zwalkend team een van de beteren is.

Jan Arie is eigenlijk afgedankt en wil begrijpelijk kiezen voor een andere toekomst. Maar dan raakt Van Beek geblesseerd en moet de verdediger opeens weer blijven! Terwijl hijzelf en het Legioen heel andere ideeën hebben.

In paniek halen we bijna ongezien Johnston en Ié, afwachten wat dat wordt. De eerste oordelen over Kelly zijn ook niet optimistisch. Wie waarover beslist lijkt volkomen onduidelijk, zicht op een nieuwe technisch directeur of een algemeen directeur is er niet.

Het onderwerp “Nieuw Stadion” is qua importantie niet meer in de media terug te vinden.

O ja, de Amerikaanse investeerders hebben hun belangstelling voor Feyenoord verloren, ze willen nu Groenland kopen…. Spelen die dan Champions League?