Rien Meester

Wie het weet mag het zeggen……

Door Rien Meester

Ik heb het eens even nagekeken. De uitgever van dit magazine biedt mij vanaf het seizoen 2004 – 2005 de gelegenheid mijn betrokkenheid bij onze club onder woorden te brengen. Gemiddeld zo’n 22 magazines per seizoen, competitie-, beker- en andere matches meegerekend, een dikke 300 keer heb ik achter mijn tekstverwerker mijn vreugde, ergernis en ideeën over het wel en wee van Rood en Wit onder woorden gebracht. Ik zal geen historisch overzicht geven van trainers, miskopen, successen en voorvallen, ik constateer alleen dat het zelden zo prut was als deze keer.

Natuurlijk hebben we meer dieptepunten gehad, momenten waarop we tijdens het seizoen afscheid moesten nemen van coaches, hoe geliefd ze ook waren. Maar zelden was het contrast tussen twee seizoenen zo groot als tussen seizoen 2016-2017 en het huidige seizoen. Goed, 020 zat ons op die hielen, maar we sloten de competitie af op de  Coolsingel. Volgens alle deskundigen zouden we dit seizoen weer mee draaien in de top. Vriend en vijand waren van mening dat Van Geel uitstekend had ingekocht. Voor de vertrokken Elia kwam Boëtius terug, Dirk stopte maar onze aanvoerder was in de opstelling al geen zekerheidje meer. Nee, Feyenoord zou met de aanwinsten weer mee draaien in de top, geen twijfel mogelijk!

Nu, op 2/3 van de competitie, lijkt de competitie beslist. De FC Gloeilamp speelt matig maar hobbelt van nipte zege naar nauwelijks verdiende overwinning. 020 staat op een stevige achterstand en ook hier is de overtuiging in het spel nauwelijks aanwezig. Dan weer een kloof van 7 punten naar AZ en wij voeren het middenveld aan, 22 punten achter de koploper….. En ik ben bang dat die kloof nog veel groter wordt!

Goed, Vilhena maakte een fraaie goal, maar dan heb je ook alle goede acties van onze ploeg gehad. De ploeg wilde wel, maar zoals zo vaak ontbrak enige vorm van systeem. Inzet behoorlijk, op het erg domme af! Hoe kun je zo’n overtreding maken bij de zijlijn als Bilal deed? En Malacia’s ‘reddingsactie’ was ook al een blijk van onnadenkendheid! En neem dat het feit dat St. Juste stond te kijken hoe het gras groeide toen Kashia de gelijkmaker binnenkopte. Net als vorige uitwedstrijd droegen we weer de combinatie traditionele shirt met een witte broek, waarom niet gewoon de zwarte broek? Omdat we anders het verschil tussen geel-zwart en rood-wit niet zien? Aan het aantal verkeerde passes te zien was dat nu ook het geval!

Hoe nu verder? Ons voor 100% focussen op de beker is het enige wat overblijft, verder is het seizoen naar de knoppen. We kunnen de nog resterende matches gebruiken om te zien wie er voor de komende seizoenen waardevol is en van wie we het beste kunnen afscheid nemen. Onze nieuwe directeur wilde gaan jagen, zei hij bij zijn eerste optreden. Hij bedoelde op 020 en de FC Gloeilamp, maar de praktijk wordt dat hij zijn kruit binnen de club moet verschieten. We zullen ook tegen de Kunstgras-cowboys uit het Wilde Oosten als Legioen er weer alles aan doen om de drie punten in De Kuip te halen. Onze jongens hebben onze steun weer erg nodig!