Tja, bij gebrek aan beleid wordt het lijden: een lange winter

0
642

Meestal is het fijn als je gelijk krijgt. Maar deze keer baal ik als een stekker!

Ik heb geen behoefte om te roepen:”Zie je wel!” Maar dat de misère waarin we nu zitten onverwacht komt zou de waarheid geweld aan doen. Ik ben niet de enige die al maanden geleden riep dat het bij onze club ontbrak aan een helder beleid.

Ik heb weinig zin om de inhoud van vele columns nog eens naar voren te brengen, ik zal me tot de hoofdzaken beperken. Na het kampioensjaar konden we Jørgensen voor vele miljoenen aan een voor hem aangename club verkopen. De toenmalig directeur weigerde dat om onduidelijke redenen, jammer.

Elke fan zag vorig jaar aankomen dat Martin van Geel afscheid zou nemen. Het bestuur leek niets te doen voor een adequate opvolging, uiteindelijk is er een noodoplossing bedacht.

Ook het vertrek van Gio was voorspelbaar en ook hier bleken de beleidsmakers uiterst traag op te reageren, zodat we uiteindelijk bij de derde keus, geen slechte trouwens, uitkwamen. Volgend probleem: de algemeen directeur stapt op. De vacature is in deze lastige tijd niet ingevuld, terwijl er met Nicole Edelenbosch een uitstekende kandidaat was, die club en regio uitstekend kent.

Samenvattend: er is een interim-technisch directeur, er is geen algemeen directeur, de eerste kandidaten voor het coach/schap haakten af. Dat leidde tot een warrige seizoenstart. Een niet ingewerkte coach, een onervaren technische chef, geen specifieke sterkte-zwakte analyse.

In concreto; we missen een goede spits naast of volgens sommigen op de plaats van Jørgensen, de talenten zijn te onervaren, ze mochten niet in de voetbalpyramide meedoen.

Wie kwamen er? Kelly, middenvelder, overbodig bij Reading, Johnson, verdediger, nog weinig credits opgebouwd, Narsingh, vleugelspits met recentelijk weinig speelminuten, verdediger Edgar Ié, bij zijn club overbodig maar tot de tweede helft tegen Emmen blijkbaar goed genoeg, verdediger Karsdorp, lang buiten echte competitie geweest, hij probeert geforceerd zijn best te doen, wat een stel dwazen hem kwalijk nemen.

En dan hebben nog onze nieuwe Argentijn, meer gezien als een investering dan als iemand waarom we de komende jaren een elftal bouwen.

Geslaagde transferperiode? Denk het niet! Aanvallende versterking is niet gekomen, een centrumspits is de zwakke plek in de voorhoede. Nicolai blijkt te kwetsbaar, Bannis is nog te onervaren.

Samengevat: beleid ontbreekt, keeper goed, verdediging zwak, middelveld met herstelde Toornsta, Köckcü en Fer heel behoorlijk. Berghuis soms goed, de rest van de aanval zwak. Het meest droevige tegen Emmen was de arrogante instelling na de 2-0 en de wanorde die in het elftal sloop na de 2-2.

Het wordt een lange koude winter….