Wat een avond!
En nu Nicole in de spits!

0
704

Natuurlijk! Er zullen wel weer azijnzeikers zijn die roepen dat de Israëlische tegenstander een matig niveau heeft, dat die competitie daar geen bal voorstelt… Maar dom geklets! We hebben tegen Hapoel een toffe pot op het veld gelegd. Al het gezeur over Fer met te weinig conditie, over Karsdorp die geen snelheid meer heeft, Stam had de ploeg optimaal ingesteld op deze wedstrijd. Van de eerste tot de laatste tel werd er voor elke bal geknokt, écht ‘Geen woorden maar daden’!

Ié, de ‘Portugese Beckenbauer’, kan de verrassing van dit seizoen worden, Kökcü laat zijn talenten zien, Samba Sam knokt voor wat hij waard is, Haps blijft een voortdurende bron van zorg voor de tegenstander, Tapia toont het ongelijk van Troost aan, kortom: een heerlijke avond!

Wat we missen is een centrumspits van het kaliber Jørgensen. Er bleef een aantal kansen onbenut, mogelijkheden die een echte ‘midvoor’ zou hebben benut.

Laten we hopen dat Nicolai snel fit is! Mocht die kans klein zijn, dan zal er toch een investering voor die plek  gedaan moeten worden! Wellicht dat op de in Argetinië nog een goede vondst gedaan wordt…

Voetbaltechnisch lijkt het de goede kant op te gaan. Nu nog bestuurstechnisch. Er lijkt nog geen enkel zicht op een nieuwe algemeen directeur nu Eenhoorn met AZ-problemen zit. De komst van een nieuwe technisch directeur is eveneens in nevelen gehuld.

De situatie lijkt vergelijkbaar met die van NAC vorig seizoen. De Bredase club was na het vertrek van de algemeen directeur, de technisch directeur, de trainer en enkele staffunctionarissen een stuurloos schip, een Brabantse Titanic. De ‘rijke vrienden’ van de club namen een wijs besluit: de aanstelling van een interim-manager die van de hoed en de rand wist.

Nicole Edelenbos werd aangetrokken. Ze was in het verleden drie jaar algemeen directeur van Feyenoord maar werd weggestuurd omdat ze een relatie had met een bestuurder van 020. De rechter keurde de handelswijze van Feyenoord af en bepaalde dat de club haar een stevige schadevergoeding moest betalen.

Ze was betrokken bij de oprichting van de Eredivisie C.V., sprong als interim bij andere voetbalclubs, met als meest recente klus NAC. Ze saneerde met strakke hand de Bredase club: ze trok een nieuwe trainer aan, een nieuwe algemeen directeur en een technisch directeur. Relatief snel stond de club weer op de rails en na de bijna onontkoombare afbraak staat de club er nu prima voor.

Edelenbos heeft bewezen het voetbalwereldje prima te kennen. Ze kent onze club heel goed, is in het Rotterdamse prima ingevoerd. Met andere woorden: aanstellen die dame als interim-directeur! Dan is er duidelijkheid over de vraag wie de eindverantwoordelijke is. Sentimenten van haar ontslag van zo’n twintig jaar geleden mogen toch geen rol meer spelen.

Het gaat om één belang: “Niets is groter dan dat ene woord, Feyenoord!”