We hebben een nieuwe spits: Ad Interim!

0
427

Goed, we hebben er wat op moeten wachten, maar hij is er! De belijdsmakers (geen spelfout..) hebben zich diep in de materie ingewerkt. Ze hebben zich er niet met een Jantje van Lijden (geen spelfout) van af gemaakt. Integendeel, ze hebben zich laten lijden (geen spelfout) door voortschrijdend inzicht!

Dachten sommige vooruitstrevende denkers dat gezien de voortreffelijke prestaties van de vrouwen bij de WK de tijd rijp was voor een vrouw in de spits, dat zat er niet in! Terwijl er met Nicole Edelenbos een door de wol geverfde transfervrije kandidaat was! Maar ja, in het verleden heeft Feyenoord eenzijdig haar contract opgezegd, een daad waar de club door de Arbitragecommissie nog voor bestraft is. En nu eigenlijk toegeven dat we haar uit nood moeten terughalen, dat doet de club niet!

Nu is onze nieuwe spits, Ad Interim, niet zo maar iemand. Ruim zeven jaar topsportervaring, een sterke teamspeler. In de hele wereld gespeeld, zelfs een man met ervaring op de Olympische Spelen…

Alle gekheid op een stokje: Mark Koevermans heeft anders dan de vertrokken Jan de Jong een echt sportverleden, hij weet van de hoed en de rand. En hij werkt al zo’n 10 jaar bij onze club als commercieel directeur. In dat opzicht zeker niet de verkeerde man op de verkeerde plaats.

Toch heb ik een aarzeling. Net als Sjaak Troost een man met een Feyenoordhart, maar een interimfunctie is geen teken van stabiliteit. Het blijkt al heel moeilijk om een goede technisch directeur te vinden, het zou dus best kunnen dat we op een definitieve invulling van de functie van algemeen directeur nog wat langer moeten wachten.

Over de voetbaltechnische problemen wil ik het nu niet hebben. We pakken deze week AZ en FC Twente en dan ziet de voetbalwereld er weer anders uit. Ik denk dat de algemeen directeur een complexere klus heeft die erg belangrijk is: de discussie en besluitvorming rond Feyenoord City.

De Rotterdamse Rekenkamer heeft als taak de financiële handel en wandel van het gemeentebestuur te controleren. In een kakelvers rapport wijst men op het feit dat de gemeente Rotterdam de afgelopen jaren heel enthousiast in allerlei grootste projecten is gestapt, die zonder uitzondering financieel allemaal veel meer kosten met zich meebrachten. En niet alleen is de gemeente geldelijk bij het plan betrokken, onze club ook, met alle risico’s van dien.

Ik heb er toch een wat somber gevoel bij, en wens Ad Interim alle wijsheid!