We zijn er even niet……

0
490

Het is in de leiding van Feyenoord een nieuwe trend: het benoemen van een tijdelijke kracht op een vaste plaats, een interim. Nu heb ik in overleg met de interim-technisch directeur, na toestemming van de interim-algemeen directeur, met inspraak van de interim-chef huishoudelijke staf (tante Cor, die normaal de kantoren schoon houdt zit twee weken op Mallorca), besloten mijn column te laten schrijven door een interim-columniste.

Dat mijn kleindochter Carlijn geen bal verstand van voetbal heeft maakt niet uit, dat valt helaas binnen Feyenoord niet op. Ze schrijft leuke verhaaltjes, over sprookjes. En “Droomparken”, dat spreekt haar wel aan!

Woensdagavondviel het besluit de Sportclub Feyenoord over de mogelijke verkoop van de aandelen Kuip. Een uiterst hachelijke situatie. Ik heb al eerder geschreven over een uiterst kritische Rotterdamse Rekenkamer: de deskundigen vinden het investeringsbeleid van de gemeente Rotterdam getuigen van ongefundeerd optimisme, veel projecten leveren een miljoenenverlies.

Deze week werd bekend dat Rotterdam in een ambitieus energieproject voor mogelijk 200 miljoen het schip in gaat: de mogelijke voordelen werden opgewaardeerd, nadelen weggewuifd en gebagatelliseerd.

Komt je dat bekend voor? De voorstanders van Feyenoord-City zien alleen maar grote voordelen, extra-inkomsten, nieuw élan… De eventuele tegenargumenten worden kleingemaakt of ontkend.

Een helder relaas over de bron van de extra inkomsten voor Feyenoord bij realisering van Feyenoord-City ontbreekt eigenlijk. Het geheel hangt van niet-onderbouwde aannames aan elkaar. Een verschijnsel dat volgens de Rotterdamse Rekenkamer bij dit soort projecten te vaak voor komt.

Maar laten we ons eerst maar even richten op het meest nabije probleem, de match tegen FC Porto. Een stugge ploeg, gepokt en gemazeld in de typisch Portugese stijl: bikkelhard, provocerend maar in de omschakeling levensgevaarlijk.

Mijn interim Carlijn hoopt van harte dat Jørgensen weer helemaal fit is, omdat we best wat fysieke kracht kunnen gebruiken.

Een spannende week: hoe loopt het af met de stadion-aandelen? En al bijna net zo belangrijk: houden we de Porto’s in bedwang?

Een volgende keer kun je weer rekenen op Rien Meester, het slotwoord is van de interim-columniste, gebaseerd op het City-plan en de shirtsponsor:

Dromen zijn bedrog….

https://www.ad.nl/rotterdam/sportclub-feyenoord-maakt-met-aandelendeal-weg-vrij-voor-nieuw-stadion~ac254ab4/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web