Zaakwaarnemer

0
663

Over het algemeen ben ik niet zo gauw opgewonden! Als mijn autodealer me belt met de mededeling dat er nu een auto is binnengekomen die nét iets voor mij is, voor een uiterst schappelijke prijs, haal ik mijn schouders op. Vertelt mijn bank mij via de mail dat ik veel meer rendement uit mijn geld kan halen, klik ik dat bericht gewoon weg. Maar nu ben ik zó overtuigd van het succes dat ik dat wil delen. Eigenlijk dom, want ik zou het voor mezelf moeten houden……

Wat is het geval? Ik las dat de zaakwaarnemer van De Ligt de speler daar laat tekenen waar hij zelf de grootste commissie krijgt. Een Italiaanse club schrijft € 11.000.000 op de rekening van de zaakwaarnemer als De Ligt daar zijn handtekening zet… Tegelijkertijd horen we steeds vaker dat jongere spelers door binnenlandse of buitenlandse clubs worden vastgelegd. Mag dat formeel nog niet omdat ze te jong zijn, dan krijgt de vader een heel duur betaalde baan, waarbij dan zoonlief uiteraard bij een nader te bepalen club gaat spelen. Dus niet de zoon krijgt een contract maar zijn vader, een “papa-contract”.

Nu is mijn zoon enerzijds te oud voor zo’n “papa-contract”, anderzijds heeft zijn knieprobleem sportieve triomfen in de weg gestaan. Maar mijn jongste kleinzoon is gezond van lijf en leden, zeer handig met een bal en gezegend met het in de familie ingebakken spelinzicht. Mijn oudste kleinzoon heeft geen tijd voor voetbalzaken, zijn computer is belangrijker. Ik heb mijn jongste kleinzoon, hij is 6, een overeenkomst laten tekenen waarin hij mij het recht geeft op te treden als “zaak-opa”.

Omdat hij dus geen contract met een club mag sluiten, sluit ik een “opa-contract”. Dat ik verstand van zaken heb staat buiten kijf! Niet alleen staat Stadion Sport Nieuws mij in staat uit te leggen wat er werkelijk in de voetbalwereld zich afspeelt, maar mijn meest  wonderbaarlijke doelpunt is onvergetelijk. Allen die bij dat moment aanwezig waren zullen zich de ongelooflijke omhaal van buiten het strafschopgebied herinneren. Vooral onze keeper, die zelden op deze manier gepasseerd was…

Maar dat ter zijde. Onze directeur Jan de Jong heeft verteld dat Feyenoord voor de jeugd kiest. Dus heb ik hem een aanbod gedaan. Feyenoord krijgt de eerste keus uit mijn spelersalbum. Ik ben bewust gaan scouten. Naast mijn jongste kleinzoon, zijn haarkleur is die van Dirk Kuyt en zijn andere grootouders komen uit Katwijk, een speler voor de 10-positie, geeft ook Remko veel mogelijkheden. Remko wordt over een week of vijf geboren, volgens zijn moeder beschikt hij nu al over een uitstekende traptechniek! Een tweede Van Hanegem!

Nu de tendens is steeds jongere spelers te scouten moet je als zaakwaarnemer pro-actief opereren. Van de plaatselijke apotheek krijg ik door welke dames gestopt zijn met de pil. Die dames en hun echtgenoten benader ik en in 50% van de gevallen sluit ik een voor-contract met de toekomstige ouders. Door het succes van de Oranjeleeuwinnen maakt het weinig uit of het een jongen of een meisje wordt.

Één ding is zeker: hoe de toekomst van Feyenoord is, weet ik niet. Maar de toekomst van Zaakwaarnemer Opa Rinola ziet er prima uit!